Siyaset 'Ümit Sayın akli melekelerini yitirdi' istifası
Paylaş
'Ümit Sayın akli melekelerini yitirdi' istifası

Ergenekon sanıklarından Doç. Dr. Sayın'ın avukatı, Sayın'ı savunma görevinden istifa etti

Ergenekon davası sanıklarından Doç. Dr. Ümit Sayın’ın avukatı Mehmet Aytekin, Sayın’ı savunma görevinden istifa etti. Sayın için ‘’Akli melekelerini yitirmiş biridir’’ ifadesini kullanan avukat Aytekin, ‘’Gizli tanık olduğuna göre Ümit Sayın’ın artık avukatlığa ihtiyacı yok. Sayın’ın avukatlığını üstlenme görevimden istifa ediyorum’’ dedi.

Haberin Devamı

ŞU ANA KADAR NEREDEYDİNİZ?

Mahkeme başkanı Köksal Şengün'ün ‘’Öyleyse şu ana kadar neden gerekeni yapmadınız’’ sorusuna Aytekin, ‘’Ümit Sayın bana Mayıs ayında savcıya verdiği ifadesi diye bir sayfa verdi. Ben de baktım o ifadede bir şey yoktu. Gizli tanık olduğunu burada 7 Aralık’ta söyledi’’ diye cevap verdi. Başkan Şengün de Sayın’ın burada gizli tanık olarak ifade vermediğini dile getirdi. Avukatın istifası kendisine sorulan Sayın, ‘’Söyleyeceğim bir şey yok. Çekilmek istiyorsa çekilsin. Bana barodan başka bir avukat verilsin’’ dedi.

DANIŞTAY SANIKLARIYLA AYNI YERDE
Öte yandan, Ümit Sayın’ın duruşma yerindeki yerinin değiştiği görüldü. Daha önce Ergenekon sanıklarıyla yan yana oturtulan Sayın’ın bu kez Danıştay sanıklarının oturduğu bölüme alındı.

Haberin Devamı

CEM TURSUN - İSTANBUL - DHA