Gündem Uludere'de 'kaçakçı' gerginliği

Uludere'de 'kaçakçı' gerginliği

Paylaş
Uludere'de 'kaçakçı' gerginliği

Daha önce 35 kaçakçının hava operasyonunda öldüğü Uludere'nin Ortasu köyünde, kaçakçıları fark eden askerler uyarı ateşi açtı. Bunun ardından köylülerle askerler arasında gerginlik yaşandı

Edinilen bilgiye göre, Irak sınırında bulunan Şırnak Uludere'nin Ortasu köyünde akşam saatlerinde bir grup kaçakçıyı fark eden askerler havaya uyarı ateşi açtı.

Kaçakçılar, olay yerinden kaçarken, silah sesini duyan bir grup köylü ise askerlerin bulunduğu alana geldi. Köylüler ile askerler arasında yaşanan kısa süreli gerginlik, bazı köylülerin yardımıyla yatıştırıldı. Köyde durumun sakin olduğu bildirildi.

HAVA OPERASYONUNDA 35 KİŞİ ÖLMÜŞTÜ

28 Aralık 2011 akşamı Türk Hava Kuvvetleri'nin, Şırnak'ın Uludere ilçesi yakınlarındaki Irak topraklarında F-16 savaş uçaklarıyla yaptığı bombardıman sonucunda 35 vatandaş hayatını kaybetmişti. Olaydan bir kişi yaralı olarak kurtulmuştu. Operasyonda hayatını kaybedenlerin, Irak'tan Türkiye'ye mazot ve sigara getirmek için PKK'nın kullandığı yol üzerinden geçen, Kürt kökenli vatandaşların oluşturduğu bir kaçakçı kafilesi olduğu anlaşılmıştı.