Gündem Uludağ kar altında

Uludağ kar altında

Paylaş
Uludağ kar altında

Türkiye'nin en önemli kış turizm merkezi olan Uludağ'da kar kalınlığı 55 santimetreye ulaşırken, hava sıcaklığı ise eksi 2 dereceye düştü

Yoğun sis nedeniyle görüş mesafesinin kapandığı Uludağ'a zincirsiz araçların çıkılmasına izin verilmiyor.

Tatilcilerin "Beyaz cennet" olarak adlandırdığı Uludağ'da otelcilerin yeni sezon hazırlıkları devam ederken önceki gün başlayan kar yağışı aralıklarla sürüyor. Otel Bölgesi'nde kar kalınlığı 55 santimetreye yaklaşırken, görüş mesafesi ise kapandı.

Uludağ Meteroloji görevlileri, hava sıcaklığının eksi 2 dereceye kadar düştüğünü Uludağ'da kar yağışının yarından itibaren aralıklı olarak devam edeceğini kaydettiler.

AŞIRI YAĞIŞLAR KENTİ FELÇ ETTİ

Marmara Bölgesi'nde de etkili olan yağışlar Bursa'da da yaşamı olumsuz yönde etkiledi. Çok sayıda ev ve işyeri sular altında kalırken, yollarda rogarların taşması sonucu araç sürücüleri zor anlar yaşadı.

SAĞANAK YAĞIŞ BUGÜN DE SÜRECEK

Son 24 saat içerisinde Bursa'da metrerakeye 49.4 kilogram yağış düştü. Yağışların önümüzdeki günlerde de devam edeceği duyuruldu.

Mudanya İlçesi'nde ise dün akşam fırtına nedeniyle Güzelyalı-Yenikapı feribot seferleri iptal edildi. Şiddeti zaman zaman 70 kilometreyi bulan fırtına nedeniyle Güzelyalı Yat Limanı'nında bağlı olan bazı tekneler zarar gördü.

YALOVA'DA DENİZ ULAŞIMI İPTAL

Bu arada fırtına yüzünden Yalova'dan Yenikapı, Pendik ve Kartal'a yapılan deniz otobosü ve hızlı feribot seferleri ile Topçular ile Eskihisar arasında gerçekleşen arabalı vapur seferleri iptal edildi.

İDO yetkililileri, fırtınanın etkisini kaybetmesi halinde seferlerin tekrar başlayacağını açıkladı.

Serhat TEZCAN/BURSA-YALOVA (DHA)