Beden Sağlığı Ultrasonik piezo burun estetiğiyle kırmak tarihe karışıyor

Ultrasonik piezo burun estetiğiyle kırmak tarihe karışıyor

Paylaş
Ultrasonik piezo burun estetiğiyle kırmak tarihe karışıyor

Ultrasonik piezo rinoplasti nedir? Her zamanki açık ve kapalı burun estetiği tekniklerinden daha mı iyi? İşte cevabı...

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ufuk Askeroğlu anlattı:

Bugüne kadar burun estetiğinde hastalarınkafasında temelde en önemli soru vardı: Açık teknik mi, kapalı teknik mi? Oysaki bu iki yöntemde de hastanın süreci açısından büyük bir fark görülmez. En doğru karar cerrahin hasta için seçtiği tekniktir. Açık rinoplastide en korkulan noktalardan biri iz kalması biri de kemiğin kırılmasıdır. Burun estetiğinde atılan dikiş çok güzel iyileşir ve hasta 15. günde izini bile görmeyebilir. Hem açık hem de kapalı teknikte kemik kırma durumu ise hastalarda ameliyat sonrası süreci biraz zorlaştırır. Morarma ve ödem artarken burun çatısında kırmadan kaynaklı pürüz olabilir. Ancak son donemde burun kemiği ile ilgili müdahalelerde ise piezo ultrasonik titreşimler kullanılan tekniklerden faydalanmak kırmadan daha yumuşak bir teknik imkanı sunmaktadır ve bu yöntem hastalara çok sayıda avantaj sağlamaktadır. Nazikçe şekillendirilen kemik ameliyat sonrasında kesinlikle pürüzlü olarak ele gelmez, ameliyat sonrası dönemde ise ödem minimal olur.


Ultrasonik piezo burun estetiğinin avantajları nelerdir?


Burun estetiğinin ardından yüzde oluşan ödem, morluk ve şişlik gibi komplikasyonlar nedeni ile birçok hasta burnunda hem fiziksel hem de işlevsel sorunlar bulunmasına rağmen burun estetiği olmaktan kaçınıyor. Hastaların bu endişesini ortadan kaldırmak için tıpta her geçen gün yeni gelişmeler kat ediliyor. Ultrasonik piezo burun estetiği de bu gelişmelerden birisidir ve günümüzün en popüler teknikleri arasındadır.


DAHA AZ AĞRI, ÖDEM VE MORLUK


Piezo olarak adlandırılan bu yöntem, diğer nazal estetik işlemlerden daha az ağrı verdiği için hem cerrahlar hem de hastalar tarafından günümüzde daha fazla tercih edilir. Estetik ve plastik cerrahi uzmanları burun kemiğindeki sorunları bu teknik ile kemiği kırmadan daha soft uygulamalarla düzeltebiliyor. Post-operatif ödemin, çürüklerin ve ağrı hissinin önemli ölçüde kontrol altına alındığı bu prosedür ile şimdi hastalar çok daha rahat bir şekilde burun estetiği olma kararı verebilmektedir. Bu yöntem günümüzde birçok doktor tarafından ameliyat sonrası iyileşme sürecini hızlandırdığı için özellik ile tercih edilmektedir. Piezo teknolojisi, sadece burun estetiği olmak isteyen kadın hastalar için değil, erkek hastalar için de oldukça uygun bir seçenektir.


Nasıl uygulanır?


Keski ve çekiç kullanılan geleneksel burun estetiği tekniklerine kıyasla burunda çok daha az yumuşak doku vs. hasarı oluşur. Piezo teknolojisi ile ultrasonik teknikler yardımıyla burunda çevreye hasar vermeden direkt burun kemiğindeki şekil bozukluklarına odaklanılarak kesme işlemi yapılır. Ameliyattan sonra daha az kanama, hasar vs. olacak şekilde hasta açısından çok daha konforlu bir cerrahi müdahale uygulanılır. Kemik gelişiminin tamamlamış erkek ya da kadın, burun estetiği olmak isteyen herkes için uygun bir yöntemdir. Hem operasyon süreci hem de operasyon sonrası iyileşme süreci aynı oranda kısadır. Sizin durumunuza özel daha ayrıntılı bilgi almak için alanında uzman bir plastik cerrahtan bilgi alabilirsiniz.

Haberin Devamı