Gündem Ülkeye girebilmek için çok dolaştı ama...

Ülkeye girebilmek için çok dolaştı ama...

Paylaş
Ülkeye girebilmek için çok dolaştı ama...

Güney Amerika'dan gelen kokaini ülkeye sokabilmek için önce bir Avrupa ülkesine oradan Suriye'ye oradan da otobüsle Kilis'e gelen kurye, İstanbul'da teslimat sırasında yakalandı

Şüphelilerin Güney Amerika çıkışlı uyuşturucuyu Türkiye'ye sokabilmek için şaşırtıcı bir yol denedikleri, kuryenin önce bir Avrupa ülkesine, ardından bir Ortadoğu ülkesine gittiği son olarak otobüsle Türkiye'ye girdiği anlaşıldı. Ancak bu yöntem de uyuşturucu şebekesini yakalanmaktan kurtaramadı.

Haberin Devamı

ÜÇ ÜLKE DEĞİŞTİRDİ

1 kilo 814 gram kokainin ele geçirildiği operasyonda gözaltına alınan 16 şüphelinin tamamı tutuklandı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri Güney Amerika'dan kokain getirileceği ihbarı üzerine soruşturma başlattı.

Yapılan teknik ve fiziki takipte kadın kurye Julietta Zapaten A.'nın uçakla bir Avrupa ülkesine gittiği belirlendi. Buradan uçakla bir Ortadoğu'da ülkesine gelen kuryenin buradan da otobüsle Kilis'e geldiği anlaşıldı.

POLİSİN İZLEDİĞİNDEN HABERİ YOK

17 Ocak'ta otobüsle Bayrampaşa'daki Büyük İstanbul Otogarı'na gelen kadın kurye takibe alındı. Kurye bindiği taksiyle alıcılarla buluşmaya gitti. Bu sırada takipte olan polis ekipleri kadın kuryenin yolculuğunu adım adım görüntüledi.Buluşma sırasında kadın kuryenin yanında getirdiği 1 kilo 814 gram kokainin içinde bulunduğu çantayı alıcı Ruanda uyruklu S.I'ya teslim etmesi üzerine polis operasyon başlattı.

Haberin Devamı

startFlvPlayer_Posta("divFlvPlayer4665","4665","201102","4665-3.jpg");

Şüphelilerin içinde bulunduğu otomobil hareket etmek üzereyken narkotik polisleri tarafından önü kesildi. Otomobillerden indirilen şüpheliler kelepçelenerek gözaltına alındı. Şüphelilerin yakalanmasından sonra operasyonları devam ettiren polis ekipleri uyuşturucuyla bağlantısı olduğu iddia edilen 14 kişiyi daha gözaltına aldı.

16 kişinin gözaltına alındığı operasyonlarda şüphelilerin ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda 27 gram esrar, 4 ectasy, 2 şişe amonyak, 2 ruhsatsız tabanca, 3 şarjör, 22 mermi, 1 sahte sürücü belgesi, 8 bin 940 lira, 200 euro ve 3 bin 530 dolar ele geçirildi.

Adliyeye sevk edilen 16 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Öte yandan, Küçükçekmece'de sokak satıcılarına yönelik yapılan operasyonlarda 6 kişi gözaltına alındı. Yapılan aramalarda 109 gram kokain, 20 ectasy hap, yarım gram esrar,3 hassas terazi ile 7 bin 400 lira, bin 1140 dolar ile 160 euro ele geçirildi. 6 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi.