Spor ULEB'de haftaya bakış

ULEB'de haftaya bakış

Paylaş
ULEB'de haftaya bakış

Basketbolda ULEB Avrupa Ligi'nde Efes Pilsen, averajla 3. sıraya çıkarken, Fenerbahçe Ülker ise 9 puanla 3. sıradaki yerini korudute

Fenerbahçe Ülker, İstanbul’da da yenildiği grubun 12 puanlı yenilgisiz lideri İspanyol rakibi Regal FC Barcelona önünde deplasmandaki maçta da hiçbir varlık gösteremedi ve farklı skorlu yenilgiye razı oldu.

Efes Pilsen ise evinde, daha önce deplasmanda yenildiği Litvanya ekibi BC Lietuvos Rytas Vilnius karşısında, ikinci yarıda özellikle deneyimli pivotu Santiago’nun başarılı performansıyla farklı skorlu galibiyet alırken, bu sezon sahasındaki 3. maçından da galibiyetle ayrılmayı başardı.

REGAL BARCELONA YENGİLGİSİZ TEK TAKIM


8 maçı ev sahibi, 4 maçı da deplasman takımlarının kazandığı 6. hafta maçları sonunda yenilgisiz tek takım olarak (A) Grubu’ndan Regal FC Barcelona kalırken, 11’er puanla (B) Grubu’nda İspanya’nın Unicaja Malaga, (C) Grubu’nda İsrail’in Maccabi Elite Tel Aviv ve (D) Grubu’nda da İspanya’nın Real Madrid takımları lider durumda bulunuyor.

ULEB ASİST REKORUNU EGALE ETTİ

Bu arada halen 778 asistle lig tarihinde bugüne dek en fazla asist yapan oyuncu olan Yunanistan’ın BC Pire Olympiakos takımının milli oyun kurucusu Theodoras Papaloukas, bu hafta deplasmanda kazanılan Entente Orleanaise maçında tam 14 asist yaparak, şu ana dek lig tarihinde bir maçta en fazla asist yapan oyuncu olan ABD’li Tyus Edney’in rekoruna ortak oldu.

HAFTANIN "MVP"Sİ SALENGA


Ligde 6. haftanın "en değerli oyuncusu" (MVP) unvanını, Litvanya’nın BC Zalgiris Kaunas takımının milli forveti Dainius Salenga aldı. 32 yaşında ve 1.97 metre boyundaki Salenga, takımının deplasmanda Fransa’nın ASVEL Basket Villeurbanne takımına 77-67 yenildiği maçta 31.5 dakika sahada kaldı.

Salenga, bu sürede 25 sayı, 2 savunma ribaundu, 3 asist ve 3 top çalmayla oynayarak 28 puan topladı ve haftanın MVP’si olmaya hak kazandı.

Ligin genel MVP klasmanında ise Slovenya’nın Union Olimpija Ljubljana takımının ABD’li forveti Matt Walsh, toplam 117 ve maç başına 23.4 puanla ilk sıradaki yerini korudu.

Hücum ribaundu kategorisinde ise Efes Pilsen’in Hırvat pivotu Mario Kasun, toplam 19 ve maç başına 3.17 ortalamayla ilk sıradaki yerini kaptırmadı.

Haberin Devamı