Spor UEFA'nın dikkatini çeken Fenerbahçeli

UEFA'nın dikkatini çeken Fenerbahçeli

Paylaş
UEFA'nın dikkatini çeken Fenerbahçeli

UEFA, Fenerbahçe'nin genç kalecisi Mert Günok'a dikkat çekti

Fenerbahçe ile Galatasaray arasında oynanan Süper Kupa finali UEFA'nın resmi sitesinde de yer aldı.

"Drogba, Galatasaray'a Süper Kupa'yı kazandırdı" başlığı ile verilen haberde Galatasaray'ın Fildişi yıldızın 99. dakika attığı golle Fenberbahçe'yi devirdiğini yazdı. Haberde ayrıca genç kaleci Mert Günok için de övgü dolu sözler kullanıldı.

"Maçın uzatma dakikalarına gitmesini sağlayan Mert Günok harikaydı." ifadelerini satırlarına taşıyan UEFA, Muslera'nın da Kuyt ve Sow'un şutlarında başarılı olduğuna dikkat çekti.

MAÇA DAMGASINI VURDU!

Fenerbahçe'de Volkan'ın geçen sezon Galatasaray maçında gördüğü kırmızı kart nedeniyle kaleyi alan Mert, Süper Kupa finaline damgasını vurdu.

Genç file bekçisi Galatasaray'ın yıldızları karşısında adeta kalesinde devleşirken Sneijder, Selçuk, Drogba ve Amrabat'ın mutlak gol pozisyonlarını engelledi. Herkesin maç öncesi Fenerbahçe'nin en yumuşak karnı olacağı yönünde fikir ve tahmin yürüttüğü Mert, özellikle ilk yarıda önce Drogba ardından Amrabat'ın yakın mesafe şutlarını kurtarması ile dikkat çekti.

İkinci yarı ve uzatmalarda da birçok net pozisyonu kurtaran Mert, 99. dakikada Drogba'nın kafa vuruşunda ise çaresizdi ve gole engel olamadı.

Karşılaşmanın sonunda maçın adamı seçilen Mert ödülünü Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'ın elinden aldı.

KİMDİR BU MERT GÜNOK?

1 Mart 1989 yılında Karabük'te dünyaya gelen Fehmi Mert Günok, futbola Kocaelispor altyapısında başladı. Fenerbahçe gözlemcileri tarafından keşfedilen ve 2001 yılında Fenerbahçe altyapısına kazandırılan Mert, 7 sene boyunca altyapıda forma giydi.

2008 yılında A Takıma alınan Mert, A Milli Takımın da Volkan'dan sonra ikinci kalecisi durumunda.

G.SARAY'I TEBRİK ETTİ

Fenerbahçe'nin başarılı kalecisi Mert Günok, Galatasaray ile oynadıkları Süper Kupa finalinin ardından açıklamalarda bulundu.

Yayıncı kuruluşa açıklamalarda bulunan başarılı file bekçisi, "Sezon öncesi oynadığımız bu maçta kupayı taraftarımıza hediye etmek istiyorduk. Burada en önemlisi dostluk çerçevesinde bir maç geçti. Kayseri şehrine de yakıştı" ifadelerini kullandı.

10 kişi kaldıktan sonra zorlandıklarını söyleyen Mert Günok, "Tabii ki kazanmak isterdik. Kazanamadığımız için üzgünüz. 10 kişi kalınca zorlandık. Maçı penaltılara götürebilirdik olmadı. Rakibimizi tebrik ediyoruz" şeklinde konuştu.

FOTOSPOR

Haberin Devamı