Spor UEFA Kartal'ı sevindirmedi

UEFA Kartal'ı sevindirmedi

Paylaş
UEFA Kartal'ı sevindirmedi

UEFA, Manchester United maçında doping içeren ilaç kullandıkları tespit edilen iki CSKA'lı futbolcuya para cezası verdi

Beşiktaş'ın bu sezon Şampiyonlar Ligi B Grubu'nda mücadele ettiği CSKA Moskova takımından iki oyuncu Sergei Ignashevich ve Aleksey Berezutskiy'nin Rus takımının Manchester United ile 3 Kasım tarihinde oynadığı Şampiyonlar Ligi mücadelesinden önce yasaklı bir madde içeren ilaç kullanmadıkları tesbit edilmişti.

Bu iki oyuncunun dopingli madde kullanmasının tesbitinin ardından UEFA Ignashevich ve Berezutskiy'nin Beşiktaş-CSKA Moskova maçında forma giymelerine izin vermemeşti. UEFA Anti Doping kurulu daha sonra CSKA Moskova takımına genel bir doping testi yapmıştı.

UEFA'nın bu test sonucu alacağı hem CSKA Moskova, hem de bu iki oyuncu hakkındaki karar 17 Aralık, yani bugün netlik kazanacaktı. Eğer UEFA Anti-Doping Kurulu Rus takımının formasını giyen başka bir futbolcuda da yasaklı madde bulsaydı, CSKA Moskova takımının Şampiyonlar Ligi'nden diskalifiye edilmesi gündeme gelecekti.

UEFA yaptığı araştırmanın soncunu bugün resmi internet sitesinden yayınladı. UEFA tarafından yapılan açıklamada CSKA Moskova takımına Anti-Doping kurallarını ihlal ettiği için 25 bin Euro para cezası verdi.

Ayrıca dopingli madde içeren ilaç kullandıkları için Sergei Ignashevich ve Aleksey Berezutskiy'nin lisanslarının geçici olarak askıya alınma durumunun devam edip etmeyeceği konusunda bir açıklama yapılmadı.

Övünç Özdem/İSTANBUL (DHA)

Haberin Devamı