Spor Üçüncü ayak müsabakaları sıralama atışları ile başladı

Üçüncü ayak müsabakaları sıralama atışları ile başladı

Paylaş
Üçüncü ayak müsabakaları sıralama atışları ile başladı

Antalya'da düzenlenen Dünya Okçuluk Kupası 3. ayak müsabakaları sıralama atışlarıyla başladı.

Dünya Okçuluk Kupası’nın en önemli ayaklarından olan Dünya Okçuluk Kupası 3. ayak müsabakalarına sıralama atışlarıyla başlanırken, şampiyona için Antalya’ya gelen 52 ülkeden gelen 400 sporcu, en iyi sırayı elde edebilmek için mücadele ediyor.

Türkiye Okçuluk Federasyonu Başkanı Abdullah Topaloğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dünya kupasının ilk iki ayağının Şangay ve Medellin’de yapıldığını hatırlatarak, 3. ayak yarışlarının da Antalya’daki 100. Yıl tesislerinde sıralama atışlarıyla başladığını söyledi.

Topaloğlu, yarın ferdi, cuma günü ise takım elemelerinin yapılacağını aktararak, cumartesi ve pazar günü yapılacak finallerin ardından, pazar akşamı yapılacak ödül töreniyle yarışmanın sona ereceğini belirtti.

Polonya’da yapılacak 4. ayak yarışmasının ardından, Lozan’da bu dört yarışmaya ait finallerin yapılacağını aktaran Topaloğlu, "Türkiye olarak yine bir rekora imza attık. Şu an 52 ülkeden 400 sporcu burada. Bir çok dünya ve olimpiyat şampiyonu burada mücadele ediyor. Okçuluk dünyasının en prestijli yarışmalarından bir tanesi bu. Görünen o ki bütün ülkeler çok çok iyi çalışmış. Çok önemli mücadelelere sahne olacağını düşünüyoruz" diye konuştu.

Topaloğlu. Türk milli takım sporcularının bu dört ayakta aldıkları puanlarla Lozan’da yapılacak olan finallere katılma hakkını elde edeceklerini düşündüğünü ifade ederek, dünya kupası yarışmalarında 2015’de Danimarka’da yapılacak dünya şampiyonası ve 2016’da Brezilya’nın Rio kentinde yapılacak olimpiyatların kotasının alınacağını kaydetti.

Haberin Devamı

AA