Yazgülü Aldoğan Uçuk kaçık hayallerden milyonluk iş yaratmışlar!
HABERİ PAYLAŞ

Uçuk kaçık hayallerden milyonluk iş yaratmışlar!

Haberin Devamı

Beş arkadaş, Metin Şen, Burç Avcı, Murat Zorlu, Ömer Avşar, İsmail Oygur, bir araya gelip sosyal fon da sağlayacak bir iş yaratıp bir milyon TL yatırıyorlar.

Olay şu; mesela İstanbullu Gelin dizisinin çekimlerini sette izlemek ve hatta bir küçük rolde görünmek için kaç para verirsiniz? İnternet üzerinde açık arttırmayla fiyat belirleniyor. Diyelim ki 30 bin liraya üzerinizde kalıyor. Bunun yüzde 20’si SENSİNO isimli şirkete, yüzde 80’i dizinin yapımcısına gidiyor.

Ama onlar da bu parayı genelde bir yardım faaliyetine hibe ediyor! Fikir ABD’den, ama içlerinde Ali Şen’in oğlunun da olduğu ortakların hepsinin başka işleri de var, şimdi de bununla heyecanlanan 5 fırlama iş adamı, her ay böyle 10 tane etkinlik yapmayı planlıyor ki sitenin Arapça seçeneği de Ortadoğu ülkeleri düşünülerek konulmuş.

Bir ay önce başlamış ve 3 etkinlik yapmışlar ki biri O Ses Türkiye’de bir gencin yarışma dışı şarkı söylemesi. Acun bu parayı ağabeyinin kurduğu Çocuk Eğitim Derneği’ne verecekmiş. Heyecanla beklenen etkinlikler:

Aziz Sancar’la buluşma, çocukların bir futbol takımıyla birlikte sahaya çıkması ve Nebahat Çehre’yle alışveriş ama sonuncusu sadece Araplara açık. Bir hafta Dominik’e gidip Survivor çekimlerini izleme arttırması hâlâ sürüyor, şimdilik 38 bin TL’deymiş. Yeni etkinlikler önermek ve olanlara katılmak için SensinO’ya bir girip bakın bakalım?

Emel Sayın'a hep 10 puan!

Türk Sanat Müziği’nin sesi, güzelliği, sahnesi ile efsane sanatçılarından biri Emel Sayın. Geçen yıl Cemal Reşit Rey’de makamlarına göre konserler vermişti, bu yıl bestecilerine göre deyip Münir Nurettin Selçuk’un eserlerinden hazırladığı bir seçki sundu, iğne atılsa yere düşmeyecek bir izleyici grubuna.

18 yaşında öğrencisi olduğu Selçuk’un bestelerini okurken, hatta Ankara Radyosu’nda sınava girdiği şarkıda heyecanlandı.

Ama 10 puan alıp korist değil, solist seçilmesi de boşuna değil, dinleyicileri ona yıldızlı on puan diye seslendi. Şefi Selçuk Tekay’la 40 yıldır aynı sahnede, ya öncesi, sayamadık!

Nasıl bir yetenek ki yarım asırdan fazla sahnede ve dinletiyor, baktırıyor; çikolata seviyormuş, çikolatalar feda olsun sana Emel Hanımcım.

İçerisi kötü ama üzülmeyin yenileri yapılıyor

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü Şaban Yılmaz, TBMM İnsan Hakları Komisyonu’na bilgi vermiş: Türkiye genelindeki 386 cezaevinde 236 bin tutuklu ve hükümlü yatıyor. Arttırılmış kapasite ise 209 bin ki bu, 7 kişilik koğuşun ranza eklenerek 25 kişilik hale getirilmesi demek!

Müdür bile 30 bin kadar kapasite fazlası olduğunu kabul ederken siz onu en az ikiyle çarpın. İçerden gelen yakınmalardan biri havasızlık. Cezaevi, mutluluk yuvası değil, içmeyen bile orada sigaraya sarılıyor.

Ve düşünün, 25 - 30 kişi aynı koğuşta sigara içiyor! Migreni olan, hatta verem olan var! Hiç olmazsa o hastanın oradan çıkarılması lazım. Şaban Yılmaz, 279 doktor kadrosu olduğunu ama cezaevinde çalışacak ancak 8 doktor bulabildiklerini itiraf ediyor! 236 bin kişiye sekiz doktor! Hastalanan revire çıkıyor, o da her gün ancak iki kişi. Cezaevi nüfusu ayda bin kişi artıyormuş.

Malum, Türkiye bir özgürlükler ülkesi değil. Bu bilgiler herkese lazım olur, ama sevinin: 140 cezaevi inşaatı sürüyormuş, 40 tanesi de bitmek üzereymiş, tabii içerdekiler daha rahat etsin diye değil, yeni girecekleri koymak için olsa gerek!

Büşra abla, Tamer seni seviyor

Yaklaşan “Sevgililer Günü” için ne hediye alayım diye kıvranıyorsanız bir paket mamaya ne dersiniz?

Ormana atılmış hayvanlara besleme yapan “empati_official”e parayı yolluyorsunuz, onlar mamayı alıyor, sizin mesajınızı köpeklerin fotoğrafıyla instagramda yayınlıyor.

Hem o canların karnı doyuyor, hem sevgiliniz mutlu oluyor! Harika fikir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder