Gündem 'Uçakta bomba var' şakası

'Uçakta bomba var' şakası

Paylaş
'Uçakta bomba var' şakası

İstanbul Bodrum seferi için hazırlık yapan uçakta kabin görevlisine "Bagajın içinde bomba var dikkali olun" diyerek şaka yapan yolcu gözaltına alındı

Atlasjet Havayolları’nın KK-44 sefer sayılı uçağı 18.00’de Bodrum seferini yapmak için yolcu alımına başladı. 150 yolcunun uçağa binmesinin ardından kabin memurları yolcuların el bagajlarını yerleştirmeye başladı.

Bu arada yolculardan alkollü olduğu öğrenilen, Ş.C. bagajını vererek kabin memuruna "Bagajın içinde bomba var dikkali olun" dedi. Yolcu Ş.C.’nin bu sözleri üzerine kabin memuru durumu uçağın kaptan pilotuna bildirdi.

Olay üzerine uçağa gelen güvenlik güçleri uçak içerisinde bulunan yolcuları terminale alırken, uçak arama yapılması için apronda güvenli bir alana çekildi.

Polis ekiplerinin uçakta yaptığı aramalarda bomba izine rastlamadı. Uçak aramaların tamamlanmasının ardından 3 saat gecikmeyle 21.00’de Bodrum’a havalandı.

ŞAKA YAPMAK İSTEMİŞ

Olay sonrası polis ekipleri tarafından gözaltına alınan Ş.C. ifadesi alınmak üzere İç Hatlar Büro Amirliği’ne getirildi. Turizimci olduğu öğrenilen Ş.C.’nin polise verdiği ilk ifadesinde kabin memuruna şaka yaptığını söyledi. Gözaltındaki Ş.C.’nin ifadesinin ardından savcılığa sevk edileceği belirtildi.

YÜZÜNÜ GİZLEDİ

Sağlık kontrolü için polis merkezinden çıkarılan Ş.C. görüntü almak isteyen gazetecileri fark edince yüzünü kapatmaya çalıştı. Ş.Ç. gazetecilerin konuyla ilgili sorularını da yanıtsız bıraktı.

PİLOT ANONS YAPTI YOLCULAR PANİK OLDU

Uçakta bulunan yolculardan Enes Açıkoğlu uçağın içinde kısa süreli panik yaşandığını dile getirdi. DHA’ya konuşan üniversite öğrencisi Açıkoğlu olayla ilgili olarak yaşananlarla ilgili "Uçak yarım saat rötarlı kalkıyordu. Uçağın kaptan pilotu uçağa bomba ihbarının yapıldığını anons etti.

Uçakta anonsun ardından panik yaşandı ve ağlayanlar oldu. Uçağın pilotu ikinci bir anonsta uçaktan inmemizi istedi. Kısa zamanda uçaktan indik ve bizi terminale aldılar.

Kabin memuru yolcunun sarhoş olduğunu söyledi. Uçağın geç kalkacağından ve Muğla’ya gitmek için araç bulamayacağımdan dolayı uçuşumu iptal ettirdim" dedi. Enes Açıkoğlu'nun yanı sıra gecikme yüzünden bir başka yolcunun da uçuşunu iptal ettirdiği öğrenildi.