İlke Gürsoy Üç yıllık THY ortaklığından sonra Barcelona ne hale gelir?
HABERİ PAYLAŞ

Üç yıllık THY ortaklığından sonra Barcelona ne hale gelir?

Haberin Devamı

Barcelona-THY işbirliğinin siftahındaki kriz, ilk gün acemiliğinden mi kaynaklanıyor? Hiç sanmıyorum. Daha bu ikilinin başına çok çorap örerler.

Özellikle Barcelona bu üç yıl boyunca her uçuşta Atatürk Havalimanı’nda birkaç saat takılmak zorunda kalırsa buradaki futbol ortamı uçağın bagajından içeri sızacak. Sonunda onlar da kulüp kültürüne, alışkanlıklarına, yapısına öyle aykırı şeylerle karşılaşacak ki vücut kimyaları bozulacak. Birkaç teorimi sıralayayım:

* Takımdaki en ufak yalpalamada, üst üste gelen birkaç puan kaybında ya da liderliğin Real Madrid’e kaybedilmesi durumunda hemen yeni teknik direktör arayışları başlayacak. Guardiola’nın yerine düşünülen en güçlü adaylar şunlar olacak: Ersun Yanal, Mircea Lucescu ve Fatih Terim.

* Kaptan Puyol maçlardan önce “Barcelona, Barcelona gibi oynarsa yenemeyeceği takım yok. Üç puan almak için geldik. Bunu da başaracak güçteyiz”; maçlardan sonra da “Bu 90 dakikayı unuttuk, önümüzdeki maçlara bakacağız” diye düğmesine basılmış gibi hazır cümleler kuracak

* Hıncal Uluç “Xavi ile Iniesta hep aralarında yan pas yapıyor, topu ileri taşımıyor. Büyük takım böyle oynamaz. Guardiola korkak. Hoca falan değil” diye yazı yazacak.

* Ömer Üründül ise “Ibrahimovic-Messi-Henry üçlüsünün yan yana oynaması takım savunmasında sıkıntılara yol açıyor” tespitini yapacak.

* “Yaşasın özgür Katalunya” anonsu yapıldı-yapılmadı tartışması başka bir yolla halledilecek. THY’nin hazırlattığı özel anonslar uçak hoparlöründen yayımlanacak: “Bin yıldır devam eden İspanyol-Katalan kardeşliği bozulamaz. Kız alıp kız verdiniz. Katalanca diye bir dil yoktur, o İspanyolcanın bir lehçesidir. Hatta Katalan diye bir şey yoktur; onlar Barcelona Limanı’ndaki katamaranlara bakarak ‘katamaran-katalaran” diyenlerin ortaya çıkardığı yapay bir kelimedir.

* Takımın Müslüman oyuncuları Abidal, Keita ve Toure’nin Utah’a gidip Fethullah Gülen’in elini öptüğü ve ondan hayır duası aldıklarına dair haberler çıkacak.

* Kongre yaklaşınca, oy kullanmayı bekleyen on binlerce üyenin aidatları gizemli bir el tarafından yatırılacak.

* Katalunya uzmanı tarihçi Jaume Sobreques çıkıp “Atatürk de Barcelona taraftarıydı” diyecek.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder