Gündem Üç tırnaklı buzağı şaşırttı

Üç tırnaklı buzağı şaşırttı

Paylaş
Üç tırnaklı buzağı şaşırttı

Denizli'nin Sarayköy İlçesi'ne bağlı Duacılı Beldesi'nde hayvancılık yapan Nevzat Acar'a ait inek, dört ayağında da üçer tırnak olan bir buzağı doğurdu

Veteriner Hekimler Odası Başkanı Mehmet Ali Uzakgider, 3 tırnaklı buzağının sık rastlanan bir durum olmadığını söyledi. Duacılı Beldesi'nde hayvancılık yapan Nevzat Acar'a ait bir inek, 15 gün önce doğum yaptı.

Acar, doğumunu yaptırdığı inekten dünyaya gelen buzağının ayaklarında üçer tırnak görünce şaşırdı. Normalde ikişer tırnak olması gerekirken, üçer tırnaklı dünyaya gelen buzağı veteriner hekim tarafından da sağlık kontrolünden geçirildi.

‘Beyza’ adı verilen buzağının hiçbir sağlık probleminin olmadığını belirlendi. Nevzat Acar, 20 yıldan beri hayvancılık yaptığını, ilk kez böyle bir olayla karşılaştığını belirterek, “İneklerimizin pek çok kez doğumunu yaptırdım. Ancak böyle bir durumla ilk kez karşılaşıyorum. Daha önceleri çift cinsiyetli hayvan da gördüm ancak bunu görünce şaşkına döndüm.

Olayı duyan komşular ve belde dışındakiler gelip bakıyorlar. Onlar da şaşırıyor. Veteriner kontrol etti, sağlık açısından sorun yok. Ancak, büyüyüp kilo aldıkça yürümekte zorluk çekeceğini öğrendik. O zaman da kesmekten başka çaremiz olmaz” dedi.

Veteriner Hekimler Odası Denizli Şubesi Başkanı Mehmet Ali Uzakgider ise dört bacağında da üçer tırnaklı buzağı doğumunun sık rastlanan bir durum olmadığına dikkati çekerek, “Doğum anomali olabilir. Anne karnındayken gelişmesi sırasında hücrelerden kaynaklanabilir. Bizim de karşılaştığımız bir durum değil. Ancak 10 binde bir böyle doğumlar olabilir” ifadelerini kullandı.

Hasan ASLAN/Denizli (DHA)