Gündem Üç kardeşten biri Hakkari'de şehit düştü

Üç kardeşten biri Hakkari'de şehit düştü

Paylaş
Üç kardeşten biri Hakkari'de şehit düştü

Hakkari'nin Kavaklı bölgesinde PKK'lı teröristlerce güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada 1 uzman erbaş şehit oldu, 3 uzman erbaş yaralandı

Çatışma dün akşam saat 22.00 sıralarında Şırnak ile Hakkari arasında bulunan Kavaklı bölgesinde meydana geldi.

Haberin Devamı

Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı tarafından yapılan operasyonlar sırasında bir grup PKK’lı teröristle sıcak temas sağlandı.

Çıkan çatışmada şehit olan uzman çavuşun isminin Atanur Bal olduğu öğrenildi.

Hakkari Asker Hastanesi morgunda bekletilen şehit Bal’ın cenazesinin, Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı’nda düzenlenecek törenin ardından helikopterle Van’a, oradan da memleketi Mersin’e gönderileceği belirtildi.

ÜÇ KARDEŞ DE ASKER

Şehit olan Uzman Çavuş Atanur Bal’ın Anamur’un Kaşdişlen köyündeki evinde büyük üzüntü yaşanıyor.

Şehidin babası Mehmet Bal, kurulan taziye çadırında Hava Radar Komutanı Albay Ekrem Kesikbaş, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Haluk Saygılı ve Belediye Başkanı Mehmet Türe ile vatandaşların taziyelerini kabul ederken, anne Elnur Bal ise üzüntüsünden evden dışarıya çıkmadı.

Haberin Devamı

Teröre tepki gösteren vatandaşlar, köy girişine Türk bayrağı asarken, jandarmanın güvenlik önlemi aldığı şehit evinde ambulans hazır bekletiliyor.

Evli ve 1 çocuk babası Piyade Uzman Çavuş Atanur Bal’ın 2 ağabeyinden birinin Şırnak’ta, diğerinin de Aydın’da uzman çavuş olarak görev yaptığı öğrenildi.

Şehidin cenazesinin öğleden sonra Otogar Camisi’nde kılınacak namazın ardından toprağa verilmesi bekleniyor.

ŞEHİT UZMAN ÇAVUŞ’U ANAMUR’DA 10 BİN KİŞİ UĞURLADI


Piyade Uzman Çavuş Atanur Bal’ın cenazesi, askeri helikopterle memleketi Mersin Anamur İlçesi’ne getirildi. Askeri bölgeden belediyenin cenaze aracı ile alınan Bal’ın cenazesi, Kaşdişlen Köyü’ndeki baba evine götürüldü. Burada şehidin cenazesini gören kardeşleri ve yakınları gözyaşlarına boğularak fenalık geçirdi. Köyde hazır bulunan sağlık ekipleri fenalık geçirenlere müdahale etti.

Yakınların helallik almasının ardından cenaze Anamur İlçesi’ndeki Otogar Camii’ne götürüldü. Buradaki törene Mersin Vali Vekili Suphi Olcay, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hayrettin İmren, Kaymakam Cemil Aksak, şehidin babası Mehmet Bal ve annesi Elife Bal ile yaklaşık 10 bin kişi katıldı.

Eşinin tabutuna sarılan Senem Bal, sinir krizleri geçirdi. Teröre lanetler yağdıran genç kadın, "İki gün sonra birlikte tatil için Anamur’a gelecektik. Ama o dönemedik. Allah belalarını versin" dedi.

Tabuta sarılıp gözyaşı döken Bal, yakınları tarafından sakinleştirilmeye çalışıldı. Annesi Elife Bal ile babası Mehmet Bal ise güçlükle ayakta durdu. Kılınan cenaze namazının ardından şehidin cenazesi tekrar götürüldüğü Kaşdişlen Köyü mezarlığında toprağa verildi.

Haberin Devamı

HAKKARİ, (DHA)