Ekonomi Tuzla’da fiyatlar 4 kat yükseldi

Tuzla’da fiyatlar 4 kat yükseldi

Paylaş
Tuzla’da fiyatlar 4 kat yükseldi

Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı, Tuzla’da emlak fiyatlarının son yıllarda yüzde 400 arttığını söyledi. Marmaray ve metro ile birlikte fiyat artışları devam edecek

Başkan Şadi Yazıcı, Tuzla’da dönüşümün hızlandığını söyledi. Bölgede 100’ün üzerinde dönüşüm projesi olduğunu dile getiren Yazıcı, bölgedeki büyük sanayi alanlarının dönüşüme girdiğini anlattı. Özellikle E-5 aksında çalışmaların yoğunlaştığını aktaran Şadi Yazıcı, “Tuzla’daki gecekonduları dönüştürüyoruz. Önemli bir bölümü tamamlandı. Ayrıca 3 milyon metrekarelik rezerv alanda proje başlayacak. İhaleye çıkılacak. Havalimanına 2-3 dakikalık mesafedeki bu alanda konut ve ticari alanlar olacak” dedi.

Metro gelecek Sabiha büyüyecek

Şadi Yazıcı, Tuzla’nın en büyük dinamiklerinden biri olan Sabiha Gökçen Havalimanı’nın 2 kat büyüyeceğini söyledi. Metro bağlantısıyla birlikte buranın daha fazla çekim merkezi olacağını dile getiren Yazıcı, Tuzla’daki Marmaray, metro ve havaray projelerinin tamamlanmasının bölgeyi çok daha dinamik hale getireceğini anlattı. Yazıcı, alınan son kararla havaray projesinin iptal edilerek sahile 5 km’lik metro hattı ile ulaşılacağını söyledi. 2019’a kadar yatırımların tamamlanacağını ifade eden Yazıcı, “özellikle Marmaray projesi çok önemli. Bu projeyle Tuzlada yaşayan biri kesintisiz olarak İstanbul’un birçok yerine ulaşabilecek” diye konuştu.



Ruhsat vermeyi kolaylaştırdık

Şadi Yazıcı, Tuzla’nın en büyük projesinin Viaport Marine olduğunu söyledi. Marinanın akvaryum, AVM ve eğlence parkıyla bir cazibe merkezi oluşturduğunu anlatan Yazıcı, bir diğer projenin ise 150 bin metrekarelik Şelale Park projesi olduğunu açıkladı. Bölgede çok büyük yatırımlar olduğunun altını çizen başkan Yazıcı, “Biz bürokrasiyi hızlandırıyoruz. Ruhsat verme süresini kısaltıyoruz. Yaptıklarımızı ortaya koyunca Türkiye’de en başarılı 10 belediye arasına gireriz” dedi.

Fiyat artışları sürecek
Tuzla’da iyi bir planlama yaptıklarını anlatan Yazıcı, sahilde 0,40 olan emsalin E-5 altında 1,70’e kadar çıktığını söyledi. Bölgede son yıllarda gayrimenkul fiyatlarının yüzde 400 arttığını vurgulayan Yazıcı, “Artış, sahil düzenlemesi ve diğer projelerle birlikte sürecek. Marmaray ve metronun aktif hale gelmesiyle daha da artacaktır” görüşünü aktardı.

Haberin Devamı