Ekonomi TÜSİAD Başkanı Erol Bilecik'ten OHAL vurgusu

TÜSİAD Başkanı Erol Bilecik'ten OHAL vurgusu

Paylaş
TÜSİAD Başkanı Erol Bilecik'ten OHAL vurgusu

TÜSİAD Başkanı Erol Bilecik, yaptığı konuşmada laiklik vurgusu yaptı. Bilecik, OHAL konusunda ise "10 aydır bir daha uzatılmayacağını umduğumuz OHAL döneminde yaşıyoruz" dedi

TÜSİAD Başkanı Erol Bilecik, TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi Toplantısı'nda açıklama yaptı.

Bilecik, şu ifadeleri kullandı:


TÜSİAD BAŞKANI'NDAN OHAL VURGUSU


"Ortadoğu'ya bakınca laikliğin önemini anlıyoruz. Daha iyi bir geleceği inşa etme sınavındayız. 10 aydır bir daha uzatılmayacağını umduğumuz OHAL döneminde yaşıyoruz.

ERDOĞAN-TRUMP GÖRÜŞMESİ...


Sayın Cumhurbaşkanımız ABD Başkanı Donald Trump ile yapmış olduğunuz verimli bir görüşme gerçekleştirdiniz. İlişkilerin olması gereken düzeye gelmesini umuyoruz. İki tarafında diğerinin kaygılarını ve önceliklerini daha iyi anlayacağı ve yanlış anlamalara meydan vermeyecek bir diyalog düzeyinin bulunabilineceğini ümit ediyoruz.

"SEÇİM ORTAMININ GERİDE BIRAKILMASINI UMUYORUZ"


Artık seçim ortamının geride bırakılmasını umuyoruz. AB, Türkiye'nin öncelikli milli menfaatidir. Gümrük Birliği öncelikle güncellenmeli. Türkiye, Avrupa değerler kümesine aittir. Başarı hikayesini tazelemeye ihtiyacımız var. Gençlerimizin önünü açacak adımları atmalıyız.

"EKONOMİDE MERKEZİ SÖYLEM İHTİYACININ ALTINI ÇİZİYORUZ"


Ekonomiye güven veren söylemlere ihtiyaç var. Yarın kutlanacak bayramın öznesi olan gençlerimizin önünü açmalı ve gerekli adımları atmalıyız. Sorunların kaynağına yönelik adımları atmalıyız. Ezberden uzak yaratıcılık odaklı bir felsefe benimsemeliyiz. Gençlerimizin işsizlik sarmalına girmemesi için eğitim ve işgücü arasındaki bağı güçlendirmeliyiz." dedi.




Haberin Devamı