Yaşar Özay Turlama tekniğini mutlaka kullanın
HABERİ PAYLAŞ

Turlama tekniğini mutlaka kullanın

Haberin Devamı

Kemerburgaz Üniversitesi Rehberlik Koordinatörü Murat Acet, YGS’de belirlenecek strateji ve taktiklerin başarıyı doğrudan etkilediğini söyledi.

Birçok öğrencinin uzun soruları karmaşık ve zor olduğunu düşüncesiyle çözmediğini ya da bu sorular üzerinde çok zaman harcadıklarını belirten Murat Acet, “Dikkatli bir okuma ve algılama ile birçok sorunun çözüm aşamaları oluşturulabilir ya da turlama tekniği yöntemiyle ikinci tura bırakılarak sınavın bütününe zarar vermesi engellenebilir. Unutmayın zorluk derecesi birbirinden farklı soruların puan getirisinin aynı” dedi.


TURLAMA TEKNİĞİ


YGS'de iyi bir taktik belirlenmesi gerektiğini vurgulayan Murat Acet konuşmasına şöyle devam etti: “Turlama tekniği, normal ve kolay soruların çözülerek testlerin tamamlanması; zor ve çok zor soruların ikinci tura bırakılmasına dayanır. Ancak bu performansın cevap kâğıdına da doğru kodlanması hayati önem taşımaktadır. Cevap kağıdına işaretleme konusunda gruplama mantığı kullanılabilir. Belirli sayıda soru cevaplandığında ya da sayfa bitimlerinde cevapları optiğe işaretlemek hem kısa molalar sağlar hem de olası zaman kayıplarının önüne geçer.”

Sıradaki haber yükleniyor...
holder