Dünya Türkmen mahallesine intihar saldırısı: 24 ölü, 130 yaralı

Türkmen mahallesine intihar saldırısı: 24 ölü, 130 yaralı

Paylaş
Türkmen mahallesine intihar saldırısı: 24 ölü, 130 yaralı

Irak'ın Selahaddin kentine bağlı Tuzhurmatu ilçesindeki Türkmen bölgesinde düzenlenen çifte intihar saldırısında saldırıda 24 kişi öldü, 130 kişi yaralandı

Irak'ın Selahattin iline bağlı Tuzhurmatu ilçesinde Cumhurbaşkanı Celal Talabani’nin başkanlığındaki KYB binası yakınında iki intihar saldırısı düzenlendi. Bomba yüklü TIR kullanan intihar bombacısı, KYB binası yanındaki Aksu Mahallesi’ndeki Türkmenler’in yönetimindeki Polis Kontrol noktasına yaklaştıktan sonra üzerindeki bombayı havaya uçurdu. İkinci bombalı saldırgan da aynı saldırı eylemini gerçekleştirdi.

Patlamalardan sonra ortalık savaş alanına dönerken her iki saldırıda 24 kişi öldü, 130 kişi de yaralandı. Ölenlerin çoğunluğunun Türkmen olduğu belirtildi. Olay yerine yakın 30 araç kullanılmaz hale gelirken patlama nedeniyle binalarda yangın çıktı. Tuzhurmatu Devlet Hastanesi yaralılarla doldu, bazi yaralılara hastanenin bahçesinde müdahele edildi.

DÜNKÜ SALDIRILARDA ÖLÜ SAYISI 11’E ÇIKTI

Bağdat Operasyonlar Komutanlığı dün Başkent’te düzenlenen bombalı saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısının 11’e, yaralıların sayısının ise 71’e yükseldiğini bildirdi. Saldırılarda Bağdat El Cedide, El Beyya, El Kerrade, Seb Ebkar, El Amıl, Zeyyune ve Şurta El Rabia bölgeleri hedef alındı. Tikrit’e bağlı El İshaki nahiyesinde düzenlenen bombalı saldırıda ise üst düzey bir subay şehit oldu, biri subay 3 polis de yaralandı. Bu arada Kerkük’ün Dibs ilçesinde meydana gelen patlama sonucu biri asker 3 kişi yaralandı.

'TÜRKMENLERE KARŞI BİLİNÇLİ OPERASYON'

Tuzhurmatu Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Subayı Muhammet Ekber, 2 saldırı düzenlendiğini hatırlatarak şunları kaydetti:

"Daha büyük bir saldırı planlanmış ama saldırganlar hedefine ulaşamadı. İlk patlamanın etkisiyle mahallenin giriş yolu tıkandı. Bunun üzerine ikinci araç hedefine ulaşamadı. Eğer ilerleyebilseydi kalabalığın ortasında patlar çok daha fazla kayıp olurdu. Saldırıda ölenlerin arasında güvenlik güçleri de var. Yaralarımız sarmaya çalışıyoruz."

Irak Türkmen Cephesi Başkanı Heysem Muhtaroğlu da yaptığı açıklamada, "İntihar saldırıları Türkmenlerin yaşadığı Aksu Mahallesinin girişinde yaşandı. Bu katliamlar, Türkmenlere karşı bilinçli yürütülen operasyonlar kapsamında yapılıyor" dedi.

AA

Haberin Devamı