Yaşam Türklerin yüzde kaçı mutlu?

Türklerin yüzde kaçı mutlu?

Paylaş
Türklerin yüzde kaçı mutlu?

Amerikan araştırma şirketi Gallup'un araştırmasına göre, nüfusunun sadece yüzde 16'sı 'Mutluyum' diyebilen Türkiye, 124 ülke arasında dünyanın en mutlu 75'inci ülkesi oldu

Gallup’un 2010 yılı boyunca dünyanın 124 ülkesinde yürüttüğü “mutluluk anketinin” sonuçları açıklandı. 15 yaş ve üzerindeki 1000 yetişkinle görüşülerek yapılan araştırmada katılımcılardan hayatlarındaki mutluluğu 0 ila 10 arasında derecelendirmeleri istendi.

Dünyada oran yüzde 21

Araştırma şirketi Gallup daha sonra bu derecelendirmeleri, 7 ve üzeri “mutlu”, 7 ila 4 arası “zorlanıyor”, 4 ve altı da “acı çekiyor” şeklinde gruplandırdı... Araştırma sonucunda dünyanın yüzde 21’inin, Türkiye’nin ise yüzde 16’sının “mutlu” olduğu görüldü. İşte Gallup’un araştırmasından çarpıcı sonuçlar:

Avrupa’nın yüzü gülüyor

* Çoğunluğu Avrupa’da bulunan, toplam 19 ülkede mutluluk ortalamasının yüzde 50’inin üzerinde olduğu görüldü.

* Araştırmanın gerçekleştirildiği 124 ülkeden 67’sinde nüfusun yüzde 25’inden daha azı “mutlu” bir yaşam sürüyor. Türkiye de yüzde 16’lık bir oranla bu 67 ülke içerisinde yer aldı.

* Türklerin yüzde 16’sı “mutlu.” Yüzde 70’i “zorlandıklarını”, yüzde 14’ü ise “acı çektiklerini” söylüyor.

Irak’la aynı düzey!

* Gallup’un araştırmasında Türkiye ve Irak’ta ‘acı çekenler’in oranının aynı olduğu görüldü.

* Araştırmaya göre Orta Doğu’da yüzde 63’lük bir oranla en mutlu ülke İsrail oldu.

İŞTE EN MUTLU ÜLKE



* 124 ülkeyi kapsayan araştırmaya göre dünyadaki en mutlu ülke Danimarka. Danimarka’da yaşayanların yüzde 72’si mutlu olduğunu belirtmiş. Danimarka’yı yüzde 69 oranı ile İsveç ve Kanada takip ediyor.

Amerika’da mutluluk azaldı

* 2010 yılında Avrupalıların mutluluğu artarken, Afrika ve Amerikalıların mutluluğu ise azaldı. Asyalıların mutluluk oranlarında ise bir değişme görülmedi.

Amerikalı Gallup araştırma şirketi, 2010 yılı boyunca 124 ülkede 15 yaş ve üzerindeki 1000 yetişkin ile görüşerek araştırmayı gerçekleştirdi.

MİLLİYET

2

Haberin Devamı