Gündem Türkiye'nin tartıştığı o müdür konuştu!

Türkiye'nin tartıştığı o müdür konuştu!

Paylaş
Türkiye'nin tartıştığı o müdür konuştu!

'Erkek öğrenciler ile kız öğrencilerin aynı merdivenleri kullanarak uyumaya gitmeleri, beni iki yıldır rahatsız ediyor' sözleriyle gündeme damgasını vuran Trabzon İl Milli Eğitim Müdürü Tamer Kırbaç, sözlerini yalanlamayarak 'Memnuniyetsizliğimiz dile getirilmiştir' dedi

İl merkezinde, Gazipaşa Mahallesi’nde bulunan Trabzon Sosyal Bilimler Lisesi’nin, yaklaşık 2 hafta önce alınan kararla yeni eğitim döneminde Esiroğlu Beldesi’deki YİBO’ya taşınmasını kararlaştırıldı. Taşınma kararı sonrasında bazı gazetelerde yer alan haberlerde "Erkek öğrenciler ile kız öğrenciler aynı binada altlı üstlü kalıyor. Kız ve erkek öğrencilerin aynı merdivenleri kullanarak uyumaya gitmeleri inanın beni rahatsız ediyor, diken üstünde oturmama sebep oluyor" dediği ileri sürülen Trabzon Milli Eğitim Müdürü Tamer Kırbaç, konuyla ilgili olarak yazılı bir açıklama yaptı.

Haberin Devamı

Kırbaç, açıklamasında şunları söyledi:

"Söz konusu habere ilişkin olarak yapılan değerlendirme, okulun derslik binasının, hem derslik, hem de pansiyon olarak kullanılmasının, hem hizmeti veren idare, hem de hizmet alan öğrenciler açısından istenilen nitelikte şartların sağlanamadığına dair durumun bir ifadesidir. Müdürlüğümüzce bu durumdan duyduğumuz memnuniyetsizliğimiz dile getirilmiştir. Bunun dışındaki değerlendirmeler Milli Eğitim Müdürü’nün veya kurumun düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yapılan değerlendirme şahıslara yönelik değil, verilen hizmetin niteliğine yöneliktir."

'ÇOCUKLAR DAHA İYİ YERDE OKUMAYI HAK ETMİYOR MU?'

Milli Eğitim Müdürü Tamer Kırbaç, sözlerinin farklı yerlere çekildiğini ileri sürerek şunları söyledi:

Haberin Devamı

"Okulumuzun bazı imkanları öğrencilerimizin eğitim alabilmelerine elverişsiz olduğundan, daha iyi şart ve imkanlarda ve daha iyi yerde eğitim verebilmek için taşınma kararı alındı. Derslik binası olarak yapılan, bodrum katında yemek salonu, 3’üncü katta pansiyon olan bir binada öğrencilere nitelikli hizmet verememekten dolayı mutsuzuz. Söylemek istediğimiz şey buydu. Herkes bunu farklı değerlendirmelere çekmiş. Biz bu okulunun öğrencilerinin daha iyi imkanlara kavuşmasını istiyoruz. Trabzonlu çocuklar daha iyi yerde okumayı hak etmiyor mu?"

Esra KAYA/ANKARA - Fatih TURAN/TRABZON, (DHA)