Elif Yılmaz Türkiye'nin gündemle imtihanı
HABERİ PAYLAŞ

Türkiye'nin gündemle imtihanı

A’dan Z’ye Yeni Türkiye...

A- Yusuf Yerkel Başbakanlık Müşaviri. Vatandaşı yerde canice tekmeledi. Fotoğraf ortaya çıkınca ‘Ağır hakaretlere ve saldırıya uğradığını’ ima edip mağdur rolü yaptı. Üstüne de; tekme attığı bacağını ‘incittiği’ için utanıp sıkılmadan 7 günlük ‘İş göremez’ raporu aldı. Ertesi gün Başbakan’la Cuma namazına gitti. Sonra tekme olayıyla ilgili görüntüler ortaya çıktı. Ortada ne küfür ne de kendisine saldırı vardı. Peki ne oldu! Yusuf Yerkel varlığı yokluğu tartışmalı bir kadrodan alınmış gibi gösterildi. Ama hâlâ Başbakanlık Müşaviri. Tekme yiyen vatandaşa mı ne oldu? O kim ki!

Haberin Devamı

B- Yer Taksim. Tarih 31 Mayıs. Başbakan Erdoğan; “Talimat verildi, polis gereğini A’dan Z’ye yapacak” dedi. Ve Sonuç: Anayasa ile kendilerine verilen protesto hakkını kullanan gençler bu hale getirildi.

C- Yer Sultanahmet. Tarih: 31 Mayıs. Başbakan Erdoğan; “Talimat verildi, polis gereğini A’dan Z’ye yapacak” dedi. Ve sonuç: Anayasa ile kendilerine verilen eylem hakkını kullananlar ‘Kudüs ve Mescid-i Aksa Yürüyüşü’nü olaysız bir şekilde yaptı ve dağıldı.

D- Dünyaca ünlü haber kanalı CNN International İstanbul muhabiri Ivan Watson, 31 Mayıs günü Taksim’de canlı yayın yaptığı sırada polis tarafından tartaklanarak gözaltına alındı. Bi süre sonra da ‘özür dilenerek’ bırakıldı. Başbakan Erdoğan grup toplantısında “O CNN International’ın dalkavuğu orada bir şeyler yapmaya çalışıyor. Geçen yıl 8 saat aralıksız yayın yaptı. Şimdi de suçüstü yakalandı. Bunlar görevli, bunlar ajan görevi icra ediyor” dedi. Amerika bu şok iddia için ‘gülünç ve komik’ demekle yetindi. Başka ne desin ki!

Türkiye çöktü

E- Kuraklıkla boğuşan ülkemize bu hafta nihayet yağmur yağdı. Ama bu ülkenin fıtratında bir taraftan sevinirken bir taraftan ağlarsın ne yazık ki! Yağmur başta İstanbul ve Ankara gibi metropoller olmak üzere ülkenin yarısı ‘çökertti’. Yakın bi zamanda çıktığımız yerel seçimlerde övüle övüle bitirilemeyen hizmetlerin nasıl temelsiz olduğunu doğa kanıtladı. Yollar, köprüler çöktü, çatladı. Ankara Metrosu, sulu bir şekilde tarihe geçti. Alt yapı bi medeniyet, bu anlamda bi büyüklük göstergesidir! Doğa insan gibi değildir, gerçekçidir!

Haberin Devamı

1- Dünyayı yine yaya bıraktık. AK Parti denizde yüzen minibüs hattı kurdu.

2- ‘Bunları rüyalarında bile göremezler’ dedikleri Ce Ha Pe’yi çıldırtmak için AK Partili belediyenin yeni hizmeti: Kara taşıtlarıyla denizden ulaşım.

3- Yerel seçimde ‘Çok iyi çalışıyorlar’ diye verilen oylara fantastik bi teşekkür.

4- ‘Vatandaş belki yer de doğa asla yalanı yemez’ konulu bienal çalışması.

Peki bu fotoğraf?

1- Yerebatan Sarnıcı

2- Avrupa ile Asya’yı denizin altından birbirine bağlayan Ankaray

3- Batık şehir Atlantis

4- Ankara Belediyesi’nin büyük hizmetlerinden biri: Halka açık duş

5- Dünyada içine yağmur yağan, vatandaşın şemsiye açtığı ilk metro. Merak eden turist rehberleri için konum veriyorum: Ankara

Aklımdaki sorular

1- Geçen yıl yağmurda, İzmir kent merkezini sel basınca ‘İzmirliler bunu hak etmiyor’ diye CHP’li belediyeyi topa tutanlar Ankara’da şimdi lüfer mi tutuyor? Yoksa ‘içinde şemsiye ile dolaşılan ilk metro’ unvanı ile öyle ya da böyle tarihe geçtik diye övünüyo mu?

Haberin Devamı

2- Türkiye’nin en büyük metropolü ile başkentindeki övüne övüne bitirilemeyen büyük belediyecilik hizmeti için A’dan Z’ye rezalet dersem

a- Ajan olur muyum

b- Hain ilan edilir miyim?

c- Dış mihrak statüsünde mi konumlandırılırım?

3- Bu makyajı akıp ortaya çıkan alt yapı rezaleti için ‘Gezicilerin işi’ ya da ‘İşte Ce Ha Pe zihniyeti’ cümlelerini ne yazık ki kullanamayanlara psikolojik destek hattı gibi bi şey kurulacak mı? Ne de olsa aynı toplumda yaşıyoruz. Bi boşluğa düşüp toplum için daha riskli hale gelebilirler de!

4- Hep provokatörlük benim payıma mı düşüyo usta?

Bu pazar köşeyi ‘Turgut Uyar’ın dizeleriyiz’ diye bitirelim... İyi pazarlar

Kimsenin soyunu sopunu bulmak görevim değil

Kendi öykümü düzenlemek yetiyor bana

Güzel bir öğle vakti

Eski güzel bir akşamı hatırlayarak

Sonra dopdolu şeyler

Damacanalar gibi

İçim kabarıyor

Sonu olsun diyorum

Neyin sonu ama

Hiç değilse bu taş basamakların

Sıradaki haber yükleniyor...
holder