Elif Yılmaz Türkiye'nin gündemle imtihanı
HABERİ PAYLAŞ

Türkiye'nin gündemle imtihanı

Kaş’ın mavisiyle hasret giderip yine köşeme çekildim işte. Denizin kokusunu sakladım ama..

Görürsek şayet gelecek yazı; o zamana kadar avutsun beni diye. Ağustos’a da veda ettik böylece...

Boğucu havaya ‘yağmur gerek’ deyip, Eylül’e şiirle başlayayım: savaşa gitmemiz buyruldu “özgürlük adına” diyerek özgürlük adına! ama kimin özgürlüğü? söylenmedi bu halkın özgürlüğü olmasa gerek! - Demyan Bedniy

Şimdi okuyacağınız olay ve kişiler tamamen gerçek ürünüdür. Beyninizin ayarlarıyla oynamayınız... uyarısını yaptıktan sonra soruya geçiyorum.

Haberin Devamı

1- Taksim’de ‘Gezi Parkı’ eylemcilerine palayla saldıran, bir kadın eylemcinin sırtına ‘Bruce Lee’ tekmesi atan, gözaltına alınıp serbest bırakıldıktan sonra hakkında yakalama kararı çıkınca Fas’a kaçan Sabri Çelebi’nin nihayet hasreti bitti, 1.5 ay sonra memleketine döndü. Mahkemeye çıkarıldı ve serbest bırakıldı. Neden?

a- Sanırım bu dönemde palaya ‘milli kesici aletimiz’ sıfatı verildi, palayla saldırı da ‘milli spor’ olarak tescillendi. O yüzden suç vasfı yok.

b- Kamera kayıtlarında kimsenin kendisine saldırmadığı net bir şekilde görünmesine rağmen, palalının ‘kendimi savundum’ şeklindeki savunması anlaşılan hassas bir dönem yaşayan yargıyı çok etkiledi

c- Yahu, o değil de adamcağız meseleyi ciddiye alıp ‘Hapse atacaklar’ diye 1.5 ay memleketinden uzak kaldı. Bu yüzden devleti dava etmeli!

d- Bir havuz problemi sor, yanında bir integral sorusu ver, ama yeter ki bana böyle akıl ziyan edecek sorularla gelme...

2- Kabinede son dönemde hangi konuda ‘fikir ayrılığı’ yaşandı?

a- Suriye’ye müdahale konusunda

b- Barış süreci konusunda

c- Demokratik hak ve özgürlüklerin sınırı konusunda

d- Hayvanların ağlayıp ağlayamadığı konusunda. (Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Başbakan Erdoğan’ın Mısır’da öldürülen Esma için ağlamasını eleştirenlere ‘hayvanlar bile ağlar’ diye yanıt vermişti.

Birkaç gün sonra AK Parti Genel Başkanı Hüseyin Çelik aynı konu ile ilgili Arınç’ın aksine “Sığırların ağladığı görülmemiştir” demişti.

3- Memleketin erkekleri (niye olduğu bir türlü anlaşılamadıysa da) bu hafta birbirlerine hangi haberi ‘müjde’ diye verdi?

Haberin Devamı

a- Maç biletlerinde indirim yapılacağı haberi

b- 48 yaşındaki İtalyan oyuncu Monica Belluci’nin 14 yıllık eşinden boşanmaya karar vermesi

c- İngiliz Parlamentosu’nun Suriye’ye müdahaleye ‘Hayır’ demesi

d- Kadınlar toplu halde, partnerleriyle alışverişe gitmeme kararı mı aldı?

4- Evet 10 puanlık uzman sorumuz geliyor. Bu hafta da AK Parti’den Numan Kurtulmuş sayesinde gezi eylemlerinin arkasında ne olduğunu öğrendik?

a- Telekinezi örgütü

b- Faiz lobisi

c- Darth Vader

d- Zadegan (not: Kuş ismi değil)

Bu fotoğraftaki ‘demokrasi oranının’ hikayesi

- Adı Mustafa Ali Tombul. 8 Temmuz’da Gezi Parkı’na gitti.

- Gittiği Gezi Parkı’nda polis ‘destan yazmaya’ başladı

- İçişleri bakanımızın da dediği gibi ‘orantılı’ bir şekilde atılan gaz fişeği Mustafa’nın başına isabet etti

- 22 gün komada kaldı, kafatasının bir bölümü ise artık yok.

Olimpik tur

Biliyorsunuz Türkiye, 2020 Olimpiyatları’na aday. İstanbul’un dışındaki adaylar ise Tokyo ve Madrid. Bakan Egemen Bağış, “Türkiye olimpiyatları alamazsa sorumlusu Gezi Parkı olaylarıdır” demişti.

Haberin Devamı

Hükümet şimdiden faturayı kesmişken bu hafta içinden olimpiyat geçen olaylarımıza bakalım.

1- Başbakan Erdoğan Rize’de olimpik yüzme havuzları yapılacağını müjdeledi. Ama haremselamlık

2- Avrupa Şampiyonumuz milli atlet Nevin Yanıt dopingli çıktı, 2 yıl men cezası aldı. 2013 yılı içinde dopingli çıkan sporcu sayımız 90. Buna Olimpiyat Şampiyonu olan sporcularımız da dahil.

3- Neyse enseyi karartmayalım. Hükümete göre, olimpiyat adaylığımızı ‘Gezi olayları’ tehlikeye düşürüyor ama, doping üçkağıtçılığının bu kadar yayılmış olması etkilemiyormuş.

Spor Bakanımız Suat Kılıç şu sözlerle yüreğimize su serpti: “Doping adaylığımızı etkilemez, aksine olumlu etkisi olur.” Bakan’a göre; Avrupa bu durumu “Türkiye çok hassas” diye algılamalıymış.

(01.09.2013 tarihli Posta Karnaval ekinden alınmıştır.)

Sıradaki haber yükleniyor...
holder