Gündem Yine heykele saldırdı

Yine heykele saldırdı

Paylaş
Yine heykele saldırdı

İzmir'de metroda heykele saldıran kişi aynı heykele ikinci kez saldırdı

İzmir'de Metro İzmirspor İstasyonu'nda 4 yıldan bu yana sergilenen ve "müstehcen" olduğu gerekçesiyle tepki çeken 'Müzisyen' adlı mitolojik ahşap heykel, aynı kişi tarafından ikinci kez saldırıya uğradı. Mayıs ayında heykeli kıran Serdar Kelçe, yine heykele saldırdı.

Haberin Devamı

Kısmi onarımı tamamlandıktan sonra eski yerine yan olarak konulan heykelin bulunduğu alana elinde poşetle giren Kelçe, heykele tekme attı, elindeki poşetle vurmaya başladı. Güvenlik görevlileri müdahale etti. Heykelin daha önce kırılan ve geçici olarak yerine yapıştırılan bölümleri yine çıktı.

Yeşilyurt Polis Merkezi'ne götürelen saldırgan, daha sonra adliyeye sevkedildi. Burada adli kontrol şartıyla yeniden serbest bırakıldı.

İLK SALDIRI

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Uluslararası Heykel Çalıştayı'nın; 'Akdeniz' konsepti ile düzenlendiği 2012 yılında İspanyol sanatçı Almacino Gonzales Andres tarafından yapılan 'Müzisyen' adlı mitolojik figür olan ahşap heykel; 4 yıldır İzmirspor İstasyonu'nda sergileniyordu.

Mayıs ayı başında heykelin müstehcen olduğu eleştirisiyle, heykelin buradan kaldırılması için protestolar yapıldı.

Bir süre sonra, çeşitli suçlardan sabıkalı Serdar Kelçe, heykele saldırdı. Gözaltına alınlan Kelçe, sorgusunun ardından serbest bırakıldı. Heykele saldırı tepki çekti.

Haberin Devamı



İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kısmen onardığı heykel Türk heykeltıraşlar tarafından İzmirspor İstasyonu'ndaki eski yerine bu kez yan olarak konuldu. Eserin sahibi heykeltıraş Andres, Eylül ayında İzmir'e gelerek heykeli onaracak.

Kaynak: DHA

DHA