Gündem Şehit binbaşının eşinden iyi haber

Şehit binbaşının eşinden iyi haber

Paylaş
Şehit binbaşının eşinden iyi haber

Muş'un Malazgirt İlçesi'nde Binbaşı Arslan Kulaksız'ın şehit olduğu PKK saldırısında yaralanan eşi Sibel Kulaksız'ın vücudundaki mermi, Amasya Üniversitesi Sabuncuoğlu Şerefeddin Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yapılan başarılı operasyonla çıkarıldı

Muş'un Malazgirt İlçesi'nde geçen 27 Temmuz'da PKK'lı teröristlerin silahlı saldırısı sonucu şehit düşen İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Arslan Kulaksız'ın olayda yaralanan eşi Sibel Kulaksız bugün Amasya Üniversitesi Sabuncuoğlu Şerefeddin Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ameliyat edildi. Eşinin cenazesi nedeniyle tedavisini yarım bırakan Sibel Kulaksız, Göğüs Cerrahisi'nde bugün yapılan ameliyat sonrasında sol göğsünün altında bulunan kurşun çıkarıldı.

Ameliyat sonrasında Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin, Tugay Komutanı Tuğgeneral Ufuk Uras, beraberindeki askeri heyet, ameliyat sonrası şehit Binbaşı Kulaksız’ın eşi Sibel Kulaksız’ı ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Vali İbrahim Halil Çomaktekin, şehit eşi Sibel Kulaksız’a Cumhurbaşkanı ve Başbakan’ın selamlarını ve geçmiş olsun dileklerini iletti.

Ziyaret sırasında duygularını anlatan Kulaksız, "Şehitler ölmez, hep benimle birlikte sizin hepinizi görüyor burada. Gurur duyuyorum eşimle ve eşimin mesai arkadaşlarıyla da gurur duyuyorum" dedi.

Bir gazetecinin "Vurulduğunuz gün neden ameliyat olma ihtiyacı duymadınız" sorusu üzerine Sibel Kulaksız, "Öncelik eşimindi. Benimki tehlike arz etmiyordu. Kolumdan girdi. Göğsüme geldi, kemikten dolayı merminin etkisi hafiflemişti" diye konuştu.

Amasya Üniversitesi Sabuncuoğlu Şerefeddin Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Dr. Mustafa Erdoğan, "Sibel hanım bugün sabahleyen hastanemize daha önce planlandığı üzere yatırıldı. Tetkikleri yapılmıştı. Lokal anesteziyle ameliyatı yapıldı. Genel durumu gayet iyi, sağlığı yerinde, bir gün misafir ettikten sonra daha sonra kendisi ile ilgili de evine taburcu edeceğiz. Sağlığıyla ilgili bir sıkıntı yok, çok güzel ve basit bir ameliyat oldu" dedi.

Sinan HARMANCI/ AMASYA,(DHA)