Gündem İstanbul Üniversitesi'nde IŞİD operasyonu

İstanbul Üniversitesi'nde IŞİD operasyonu

Paylaş
İstanbul Üniversitesi'nde IŞİD operasyonu

İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi'ne giren polis, IŞİD yanlısı olduğu iddia edilen bazı kişileri gözaltına aldı

İstanbul Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi'nde bu sabah operasyon vardı. Polis ekipleri okula girerek 3 öğrenciyi gözaltına aldı. Gözaltına alınan öğrenciler sivil bir polis minibüsüyle Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirildi.

Haberin Devamı

"MÜSLÜMANLAR TEKTİR, KÜFÜRDE TEK"

Şüpheliler polis minibüsünden indirildikleri sırada "Bizler müslüman öğrencileriz", "Yaşasın müslüman öğrenciler", "Müslümanlar tektir, küfürde tek" şeklinde bağırdılar. Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilen öğrenciler polis aracı ile ifadelerine başvurulmak üzere İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne götürüldü.

SİYAH MASKE VE SOPAYLA SALDIRMIŞLARDI

Fakültede cuma ve pazartesi günü olaylar çıkmıştı. Cuma günü çıkan olaylarda siyah maske takan sopalı kişiler kurulan standlara saldırmıştı. Olaylar sonrasında açıklama yapan öğrenciler, IŞİD ile ilgili afiş astıkları için tartıştıkları bir grubun kendilerine saldırdığı öne sürmüştü.

Haberin Devamı

Pazartesi günü de IŞİD'i protesto eden bir grup öğrenciyle başka bir grup öğrenci arasında olay çıktıştı. Çıkan olaylar öğrenciler tarafından görüntülenmişti.