Gündem Erdoğan'dan silah bırak çağrısına ilk tepki

Erdoğan'dan silah bırak çağrısına ilk tepki

Paylaş
Erdoğan'dan silah bırak çağrısına ilk tepki

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suudi Arabistan ziyareti öncesinde havalimanında açıklamalarda bulundu. Erdoğan, İmralı'dan PKK'ya gelen silah bırak çağrısıyla ilgili ilk kez konuştu Erdoğan: Silahların bırakılması çağrısı çok çok önemli bir çağrıdır. Hasretle beklediğimiz bir çağrıdır

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suudi Arabistan ziyareti öncesinde havalimanında açıklamalarda bulundu. Erdoğan, İmralı'dan PKK'ya gelen silah bırak çağrısıyla ilgili de konuştu.

Haberin Devamı

İşte Erdoğan'a yöneltilen sorular ve Cumhurbaşkanı'nın verdiği cevaplar:

PKK'YA SİLAH BIRAK ÇAĞRISI

Silahların bırakılması çağrısı çok çok önemli bir çağrıdır. Hasretle beklediğimiz bir çağrıdır. Tabi çağrılar güzeldir ama aslolan uygulamadır. Acaba bu uygulama seçim öncesinde araziye ne kadar yansıyacak. Mart seçimleri öncesinde Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde yansımadı. Temennim odur ki yapılan açıklamaların arkasında durulur ve ilgili adımlar atılır. Burada güvenlik güçlerimizin silah bırakması bekleniyorsa bu ham hayaldir.

O silahın hedefi huzurdur. Huzuru getirmektir. Kalkıp da asker de silah bıraksın dneiyorsa böyle bir saçmalık olmaz. Teröre bir teşebbüs yoksa asker de polis de silah kullanmaya hevesli değildir. Çerçeve çizilmiştir o çerçeve içinde hareket eder.

Haberin Devamı

DEMİRTAŞ'IN AÇIKLAMALARI

Sayın Yalçındoğan'la beraber açıklama yapanlar farklı, Eşbaşkan'ın yaptığı açıklama farklı. Burda iki maymunluk oynanıyor. Eşbaşkanla sayın Akdoğan'la yan yana gelenlerin açıklamaların aynı olması gerekir. Hükümetin değil kendisinin çek etmesi gerekir. Çizgimiz belli. Her şey eninde sonunda uygulamay dayalıdır. Bu uygulama da ilsahların bırakılmasıdır. Silahlar bırakıldıktan sonra huzur refah artacaktır.

Ret politikaların biz kaldırdık. İnkar politikalarını biz kaldırdık. Olağanüstü hali halleden biziz. İnsanca yaşama erdemini getiren biziz. Televizyonlarda kendi dillerinde yayın yapma hakkını getirdik. Yazılı görsel yayın hakkını biz getirdik. Bunlar saymakla bitmez. Bir Hakkari Havalimanı inşaatı orada devamlı iş makinaları yakılıyor. Hizmet götüren hükümete bir engel konuyor.

Benim Kürt kardeşim Yüksekova'dan uçağa binecek ya sen bundan niye rahasızsın. Biz hükümet olarak devlet olarak bu hizmetleri götürdük onlar diyor ki istemezuk. Smaimiyet testini daha net göreceğiz. Uygulama uygulama uygulama.

MERKEZ BANKASI'NIN FAİZ POLİTİKASI-ERDEM BAŞÇI VE BABACAN İSTİFASI

Bunlar dedikodu. Faiz konusundaki benim duruşumu zaten biliyorsunuz. Biz yüzde 63 borçlanma faizinden bu noktaya geldik. Faizci yaklaşımında olan arkadaşlarımız var bir de faize karşı duran arkadaşlarımız var. 1 puan faizin Türkiye'ye maliyeti 2.5 milyar dolardır. ABD'deki faiz oranlarına bakacaksınız, AB ülkelerindeki oranlara bakacaksınız, İsrail'e bakacaksınız. -, 1, 1.5 faiz oranları var. Bunlar akıllarını peynir ekmekle mi yemiş, biz niye 7.5 tutuyoruz? Böyle bir ülkede yatırım olur mu? Yatırım olmazsa istihdam olmaz. Burada çok ciddi bir bana göre faiz lobisinin tehdidi var. Biz faiz lobisine hizmet etmekle mükellef etmek zorunda değiliz. Bunu kim söylüyorsa faiz lobisinin kulu kölesidir yine söylüyorum bu ülkeye ihanet ediyor.

Haberin Devamı

ARABİSTAN'DA SİSİ İLE GÖRÜŞME İDDİASI

Şaka yapıyorsun herhalde. Bizim gündemimizde böyle bir şey olabilmesi için, çok ciddi olumlu adımların atılabilmesi lazım.