Gündem Durakta fenalaşan yolcusunu otobüsle hastaneye götürdü

Durakta fenalaşan yolcusunu otobüsle hastaneye götürdü

Paylaş
Durakta fenalaşan yolcusunu otobüsle hastaneye götürdü

Sivas'ta özel halk otobüsünde sürücüsü Ömer Taşdemir, araçtan indikten sonra fenalaşan kadın yolcusunu, güzergahtan çıkarak otobüsle Sivas Devlet Hastanesi'nin çocuk acil servisine götürdü

Sivas Belediyesi bünyesindeki 58 H 0083 plakalı özel halk otobüsünde çalışan 35 yaşındaki Ömer Taşdemir, Şirinevler-Tuzlugöl hattında çalışırken otobüsten indirdiği yolculardan biri Hikmet Işık Caddesi üzerinde fenalık geçirdi. Otobüs şoförü Taşdemir ve araçta bulunan diğer yolcular, fenalık geçiren kadın yolcunun kalp krizi geçirdiğini düşündü.



Bunun üzerine paniğe kapılan yolcular ambulansı arayarak durumu bildirdi. Otobüs şoförü Taşdemir ise ambulans beklemek yerine kadın yolcusunu tekrar araca alarak, yakınlarındaki Sivas Devlet Hastanesi’ne götürdü. Kadın yolcunun ciddi bir hastalığının bulunmadığı, yalnızca tansiyonu düştüğü için fenalık geçirdiği belirtilirken bir süre gözlem altında tutulduktan sonra taburcu edildiği öğrenildi.

Olayla ilgili yaşananları anlatan otobüs şoförü Taşdemir, "Yolcuları indirirken aka kapıdan inen bir yolcunun yere yığıldığını gördüm. Kalp krizi geçiriyor dediler. Ben de ambulansı beklemeyelim hemen hastaneye götürelim dedim. Yolculardan da rica edip aracın içine aldık. Güzergahı değiştirerek yakınımızda olduğu için çocuk acil servisine götürmek zorunda kaldık" dedi.


Gökhan CEYLAN/SİVAS, (DHA)