Siyaset Darbeci askerler tutuklu hakimin evinde saklanmış
Paylaş
Darbeci askerler tutuklu hakimin evinde saklanmış

İzmir'in Tire ilçesinde darbe girişiminin ardından firar eden 2 asker Tire'de tutuklu hakimin evinde jandarmanın operasyonuyla yakalandılar

15 Temmuz darbe girişiminin ardından firar eden Ege Ordu Komutanlığı’nda görevli Piyade Kurmay Binbaşı Recep Kılıç ve Topçu Kurmay Yarbay Mustafa Toklu, Tire İlçe Jandarma Komutanlığının operasyonuyla yakalandılar.

Haberin Devamı

Tire İlçe Jandarma Komutanlığı, yürüttüğü istihbari çalışma sonucu, darbeci 2 askerin Tire’ye bağlı Gökçen beldesinde bir evde saklandıklarını tespit etti. Dün akşam saat 19:00 sıralarında evin etrafını saran jandarma timi, daha sonra eve baskın yaptı. Evde saklanmakta olan ve darbe girişimi sonrası firar eden Piyade Kurmay Binbaşı Recep Kılıç ve Topçu Kurmay Yarbay Mustafa Toklu yakalandı.

SAKLANDIKLARI EV TUTUKLU HAKİME AİT

2 askerin Tire’ye bağlı Gökçen beldesinde saklandıkları evin, 18 Temmuz’da tutuklanan Yargıtay 23. Ceza Dairesi Üyesi Çetin Şen ve kardeşi Davut Şen’e ait olduğu öğrenildi. Bitişik olan evlerden Davut Şen’e ait olan evde ele geçirilen firari askerler ve ev sahibi jandarma tarafından gözaltına alındı.

Haberin Devamı

OPERASYON ESNASINDA FİRAR ETMİŞLERDİ

İzmir Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin 18 Temmuz 2016 tarihinde darbe girişimi kapsamında Ege Ordu Komutanlığı ve Maltepe Askeri Lisesi’nde operasyon yapmıştı. Operasyonda Maltepe Askeri Lisesi Komutanı Albay Ufuk Gökşen, Maltepe Askeri Lisesi'nden Albay Turhan Özkal, Maltepe Askeri Lisesi'nden Albay İsmail Selvi, Maltepe Askeri Lisesi'nden Yarbay İbrahim Fatih Büyükbaş, Maltepe Askeri Lisesi'nden Albay Kadir Canpolat, Binbaşı Durmuş Ali Vurkun ve Ege Ordu Komutanlığı’ndan Üsteğmen Yücel Atığan gözaltına alındı. Operasyonda, Maltepe Askeri Lisesi’nden Bülent Sevindik ile Ege Ordu Komutanlığı’ndan Binbaşı Recep Kılıç, Yarbay Mustafa Toklu firar etmişti. Firar eden Binbaşı Recep Kılıç ve Yarbay Mustafa Toklu Tire’de yapılan operasyonla yakalandı.

MAHALLELİNİN HABERİ YOK

Jandarmanın evi kuşattığını duyan Gökçen sakinleri evin önüne akın etti. Yaklaşık 5 saat süren operasyon ve arama çalışmalarını evin önünden takip eden vatandaşlar, evin normalde boş olduğunu ve kullanılmadığını belirterek, firari askerlerin bu evde saklandıklarından haberlerinin olmadığını söylediler. Firari askerler ve ev sahibi kelepçelenerek evden çıkarıldılar. Şahısların evden çıkarılması anında kalabalık köy sakinlerinden biri “vatan hainleri!” diye bağırınca kısa süreli bir arbede yaşandı. Şahısları hızlıca araçlara bindiren güvenlik kuvvetleri, ifadelerini almak üzere şahısları Tire İlçe Jandarma Komutanlığı’na götürdüler.

Haberin Devamı

DELİLLERE EL KONULDU

2 evde yapılan aramalarda ele geçirilen bilgi, belge, CD ve çeşitli evrakların yanında 2 adet de bilgisayar kasasına delil olarak jandarma tarafından el konuldu.

İHA