Gündem Asansör faciasında oğlunu kaybeden aile davadan vazgeçti

Asansör faciasında oğlunu kaybeden aile davadan vazgeçti

Paylaş
Asansör faciasında oğlunu kaybeden aile davadan vazgeçti

İstanbul Mecidiyeköy'de Torun Center inşaatında hayatını kaybeden işçilerden Giresunlu Bilal Bal'ın babası Hüsnü Bal, şirketten para alınca davadan vazgeçtiklerini söyledi

Giresun’un Şebinkarahisar İlçesi’nde konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Bal Ailesi’nin avukatı Mustafa Tanrıverdi, olayın ardından ailenin kendileriyle irtibata geçtiğini söyledi. Tanrıverdi, "Kazadan bir buçuk hafta sonra ailenin hakkını savunmak için tazminat davası açtık. Tebligat yapıldıktan sonra şirket bizimle irtibata geçip uzlaşma teklif etti.

Diğer avukat arkadaşlarımızın da yaptığı gibi, aktüerya hesabı olarak bilinen destekten yoksun kalma hesabı yaptırdık. Emsal teşkil edecek bir miktar belirlendi. Şirket de bir rakam belirledi. Bir miktar biz söyledik, onlar da bir rakam söyledi ve uzlaşmaya vardık. Ortasını bulduk. Daha sonra mahkemede sulh protokolü imzaladık" dedi. Davanın kamu davası olarak devam edeceğini kaydeden avukat Tanrıverdi, "İddianamede sorumluluğun asansör şirketinde olduğu kabul edildi. Her ne kadar aileler davadan vazgeçse de kamu davası devam edecek. Sorumluların gerekli cezayı alacağını düşünüyoruz" diye konuştu.

DAVAMIZDAN VAZGEÇTİK, PARAMIZI ALDIK


Oğlu Bilal’ı kazada kaybeden 50 yaşındaki Hüsnü Bal ise "Davamızdan vazgeçtik, paramızı aldık. Sorumlular cezasını çeksin" diyerek oğlu adına cami ya da okula yardım yapacağını söyledi. Baba Bal, "Dünyamız karardı, kolumuz kırıldı. Keşke olmasaydı, Allah 10 ailenin ocağına bu acıyı düşürmeseydi. Acımız çok büyük. Vatanımız milletimiz sağolsun. Torunlar şirketi bizi mağdur etmedi, Allah onlardan da razı olsun" diye konuştu.

Avukat Mustafa Tanrıverdi, Torunlar şirketinin verdiği çeki baba Hüsnü Bal’a teslim ettiğini söyledi.

Hakan KABAHASANOĞLU/ŞEBİNKARAHİSAR, (Giresun), (DHA)