Gündem 24 saatte Atatürk portresi

24 saatte Atatürk portresi

Paylaş
24 saatte Atatürk portresi

Ressam Ned Pamphilon 09 Kasım Pazar sabahı saat 9'u 5 geçe başladığı Atatürk tablosunu 24 saat hiç ara vermeden çalışarak 10 Kasım Pazartesi sabahı saat 9'u 5 geçe tamamladı

Birbirinden renkli İstanbul resimleri ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Atatürk’e duyduğu hayranlığıyla yaptığı Atatürk temalı resimleriyle sanatseverlerin yakından tanıdığı İngiliz ressam Ned Pamphilon; Palladium AVM’de devam etmekte olan “Her Yer Mustafa Her Yer Kemal” sergisi kapsamında gerçekleştirdiği resim maratonu ile 24 saat hiç kesintisiz çalışarak, vefatının 76. Yılında Mustafa Kemal Atatürk’ü resmetti.

Haberin Devamı

Mustafa Kemal Atatürk’ün “Yurtta Barış Dünyada Barış” çağrısının bugün dünyada en çok ihtiyaç duyulan en önemli barış çağrısı olduğuna inanan Pamphilon, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü 09 Kasım 2014 Pazar sabahı saat 09:05’te başladığı resim çalışmasını ile hiç kesintisiz 24 saat sürdürerek 10 Kasım 2014 Pazartesi sabahı saat 09:04’te tamamladı.

Gerçekleştirdiği resim maratonunda 2mx1m ebadındaki “24 Saatte Atatürk” tablosu için Mustafa Kemal Atatürk’ün Başkomutanlık Meydan Muharebesi esnasında Afyon Kocatepe’de çekilen fotoğrafından esinlendi.

Ned Pamphilon tabloyu Atatürk’ün mavi renkli gözlerinden esinlenerek sadece mavi renk ve tonlarını kullanarak resmetti. Kurtuluş Savaşı’nın başkomutanı Atatürk’ün masası başında çalışarak geçirdiği uykusuz gecelerin önemini vurgulamayı arzu eden Pamphilon, Türk insanının Atatürk’e duyduğu saygının bir sembolü olarak kendisinin de 24 saatte yaptığı çalışma neticesinde tablosunu tamamlamaktan dolayı mutlu olduğunu ifade etti.

Haberin Devamı

İstanbul Ataşehir Palladium AVM’de 11 Kasım Salı gününe kadar ziyaret edilebilecek olan Her Yer Mustafa Her Yer Kemal Sergisi kapsamında sanatseverler 24 saatte tamamlanan eseri de yakından görme fırsatına sahip olabilecek.