Spor Türkiye yüzmede "sıçrama" yapacak

Türkiye yüzmede "sıçrama" yapacak

Paylaş
Türkiye yüzmede "sıçrama" yapacak

Yüzme Milli Takımlar Teknik Direktörü Fernando Canales, Türkiye'de birçok kulübü ziyaret edeceklerini, başarının birliktelikle sağlanabileceğini söyledi.

Hazırlıklarını Denizli’de sürdüren milli takımın Porto Riko asıllı ABD’li antrenörü Canales, AA muhabirine yaptığı açıklamada, göreve yeni başladıklarını ve sporcuları tanımaya çalıştıklarını belirterek, yüzücülerin 1,5 ayda büyük gelişme gösterdiğini ifade etti.

Haberin Devamı

Türkiye’nin şampiyonlarda madalya alabilecek yüksek becerilere sahip sporculara sahip olduğunu aktaran Canales, özellikle Comen Cup’ta ve Avrupa Gençler Şampiyonası’nda madalya şanslarının çok yüksek olduğunu, sporculardan başarılı sonuçlar beklediklerini bildirdi.

Canales, sporculara sürekli büyük hayaller kurmalarını tavsiye ettiklerine işaret eden Canales, "Yüksek hayaller kurulduğunda madalyaya yaklaşmak daha kolay. Bunu sürekli sporculara hatırlatıyoruz. Bu sayede Türkiye’nin önümüzde dönemlerde olimpiyatlarda başarılı sonuçlar alabilir. Genç sporcu potansiyelimiz ilerisi için umut veriyor" diye konuştu.

"Türkiye’nin potansiyeli iyi"

Türkiye’nin gerçekten iyi ve genç potansiyele sahip olduğuna değinen Fernando Canalesi, önemli olan bu genç potansiyeli harekete geçirmeye çalışmak olduğunu kaydetti.

Haberin Devamı

Türkiye’nin aynı zamanda dünya çapında antrenörlere de sahip olduğu aktaran Canales, "Biz bu antrenörlerle çalışmayı hedefledik. Onlarla çalışarak Türkiye’de yüzme branşının seviyesini çok ilerilere taşıyacağımızdan eminim. Birlikte çalışmak çok önemli. Türkiye’de birçok kulübü gezeceğim, her yere gitmeyi planlıyorum. Başarı birliktelikten gelir"

AA