Gündem Türkiye şehitlerini uğurluyor

Türkiye şehitlerini uğurluyor

Paylaş
Türkiye şehitlerini uğurluyor

Tokat'taki hain pusuda şehit düşen askerler için İstanbul, Adana, Muş ve Hatay'da gözyaşları sel oldu

Tokat'taki hain pusuda şehit düşen askerlerden Jandarma Er Cengiz Sarıbaş'ın naaşı, cenaze namazı öncesi yakınlarından helallik alınmak üzere Bahçelievler'deki evinin önüne getirildi.

Sabah saatlerinden itibaren şehidin evinin önüne gelen yüzlerce kişi terörü lanetleyen sloganlar attı. Yoğun kalabalığın karşıladığı cenaze, arabadan indirilerek evin önünde hazırlanan masaya konuldu.

Şehit Sarıbaş için edilen duanın ardından yakınları, arkadaşları ve komşularından helallik istendi. Sarıbaş'ın anne, babası ve diğer yakınları tabuta sarılarak gözyaşı döktü.

Şehit için helallik alınmasının ardından Sarıbaş'ın cenazesi, gözyaşları arasında cenaze namazının kılınacağı Ataköy 5. Kısım Camii'ne gönderildi.

Bu arada camiye kadar yürüyüş yapmak isteyen gruba polis engel olmak istedi. Yolu kesen Çevik Kuvvet ekipleri ile grup arasında gerginlik yaşandı. Grup, polis barikatını aşarak sloganlar eşliğinde camiye kadar yürüdü.

KÜRT KÖKENLİ VATANDAŞLAR DA LANETLEDİ

Hain saldırı sonucu arkadaşları ile birlikte şehit düşen Ferit Demir'in Malazgirt'te düzenlenen bayraklı cenaze törende "Vatan sana canım feda" sloganı yükseldi. Yaklaşık 2 bin kişinin katıldığı cenaze töreninde Türk bayrakları taşıyan Kürt kökenli vatandaşlar Türkçe sloganlarla terör örgütü PKK'yı lanetlediler.

Haberin Devamı

Merhum Abdullah Demir'in ilk hanımı Hazal'ın ölümü üzerine ikinci hanımı olan Muteber Demir, asker oğlu 20 yaşındaki Ferit Demir'in şehit düşmesi üzerine İstanbul'da oturan kardeşleriyle birlikte Muş'a geldi. Malazgirt ilçesine bağlı Erence Köyünde düzenlenen cenaze törenine Muş Valisi Erdoğan Bektaş, Bitlis Valisi Nurettin Yılmaz, Muş Garnizon Komutanı Tuğgeneral Burhanettin Aktı, Tatvan Tugay Komutanı Tuğgeneral Halit Günbatar, Emniyet Müdürü Süleyman İlhan Acaröz ile 2 bine yakın vatandaş katıldı. Helikopterle Muş'tan getirilen Ferit Demir'in cenazesi evine götürüldü. Hazal Demir'den olma 9, Muteber Demir'den (50) olma 4 olmak üzere 13 kardeşin ağıtları, törene katılanların gözlerini yaşarttı. Aileden bazıları baygınlık geçirdi. Köy camisinde kılınan cenaze namazından sonra büyük bir Türk bayrağı açıldı ve törene katılanların büyük bir bölümü bayraklarla korteje eşlik etti. Cenazenin camiden mezarlığa götürülmesi sırasında Türkçe olarak "Vatan sana canım feda", "Kahrolsun PKK", "Herşey vatan için" "Şehitler ölmez vatan bölünmez" diye sloganlar atıldı. Ferit Demir'i terhisine 5 ay kala toprağa veren anne Muteber Demir sinir krizleri geçirdi ve şehit annesine ambulansta müdahale edildi.

Haberin Devamı

Cenaze törenine katılmak için Bitlis'ten gelen Vali Nurettin Yılmaz aslen Tokatlı olduğunu belirterek "Sizin çocuğunu Tokat'ta biz de tokatlı olarak Bitlis'te hizmet veriyoruz. Mehmetçikler, benim memleketimde vatan görevlerini yaparken şehit oldu. Sadece anneler ağlamıyor hepimiz ağlıyoruz. Bundan ders çıkarmalıyız" diye konuştu.

Muş Valisi Erdoğan Bektaş da " Bazıları anaları ağlatmak için gayret gösteriyor. Her şey ortada söze gerek yok" dedi ve şehit Ferit Demir'in ağabeyisi olan Köyün Muhtarı Mahsum Demir'e en güzel ve anlamlı cenaze töreninin Malazgirt'te yapıldığını bildirdi. Garnizon Komutanı Tuğgeneral Burhanettin Aktı dan kardeşinin fotoğrafını ve tabutu üzerine serilen Türk bayrağını teslim alan Ağabey Mahsum Demir, "Vatan sağ olsun" dedi ve başsağlığı dileklerini kabul etti.

'AÇILIM MAÇILIM İSTEMİYORUM'

Jandarma Onbaşı Fatih Yonca’nın cenaze töreninde ‘Demokratik açılım’a tepki vardı. Şehidin babası Bülent Yonca, “Açılım maçılım istemiyorum” diye bağırdı, bir kişi de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın çelengindeki adını yırtıp yere attı.

İskenderun İlçesi’ne bağlı Bekbele Beldesi Merkez Camii’ndeki tören için yerini alan Fatih Yonca’nın yakınları güçlükle teskin edilmeye çalışıldı. Ayakta zor duran şehidin babası Bülent Yonca, “Açılım maçılım görmek istemiyorum. Açılım istemiyorum” diye bağırdı. Bu tepki üzerine camide tansiyon biranda yükselirken bir kişi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın çelenginin yanına gelip, isminin yazılı olduğu kağıdı yırtıp attı. Bu kişi çevredekiler tarafından sakinleştirip buradan uzaklaştırıldı. Polisler de yırtılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan yazısını parça parça toplayıp yapıştırıp tekrar çelenge iliştirdi.

Bu arada Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Şerafettin Canda, İskenderun Meslek Yüksekokulu’ndan mezunu olan şehit Fatih Yonca’nın adının okulun laboratuvarına verildiğini açıkladı. Canda, Yonca’nın adını mezun olduğu okulda sonsuza kadar yaşatacaklarını söyledi.

Tokat'ın Reşadiye ilçesindeki terörist saldırıda şehit olan uzman çavuş Harun Arslanbay için memleketi Adana'nın Yumurtalık ilçesinde tören düzenlendi.

Haberin Devamı

Kılınan cenaze namazının ardından şehidin cenazesi, askerler tarafından alınarak, oluşturulan kortej eşliğinde, toprağa verilmek üzere Sugözü köyüne götürüldü.

ADANA'DA BÜYÜK ÖFKE

Tokat'ın Reşadiye ilçesindeki terörist saldırıda şehit olan uzman çavuş Harun Arslanbay için memleketi Adana'nın Yumurtalık ilçesinde tören düzenlendi.

Şehidin cenazesi, sabah saatlerinde Adana Asker Hastanesinden alınarak, konvoy eşliğinde törenin düzenleneceği Yumurtalık ilçesine getirildi.

Cenazenin getirilmesi sırasında Yumurtalık Merkez Camisi önünde toplanan ve ellerinde Türk bayrakları bulunan çok sayıda vatandaş, “Kahrolsun PKK”, “Askere uzanan eller kırılsın”, “Şehitler ölmez vatan bölünmez” şeklinde sloganlar atarak terörü kınadı.

"SENİ BÖYLE Mİ KARŞILAYACAKTIK AŞKIM"

Tören alanında, fenalık geçiren şehidin eşi Demet Arslanbay, “Bir asker ölür, bin asker gelir” şeklinde ağıt yaktı.

Ağabey Rüstem Arslanbay ise “Bana silah verin, gidip onların hepsini tek tek öldüreyim” dedi.

Cenaze, daha sonra namazın kılınacağı cami avlusuna getirildi. Burada şehidin eşi Demet, annesi Döndü, babası Hamdi Arslanbay şehidin tabutuna sarıldı.

Baba Hamdi Arslanbay, oğlunun fotoğrafını tutarak, “Sakın ağlamayın, ağlayıp da teröristleri sevindirmeyin” diye konuştu.

Demet Arslanbay da burada eşinin tabutuna sarılarak, “Seni böyle mi karşılayacaktık aşkım? Kanın yerde kalmayacak” diyerek gözyaşı döktü.

Bu arada, şehidin iki yaşındaki kızı Zehra Döndü ile altı aylık bebeği Zeynep Sevim de tabutun olduğu yere getirildi. Minik kızlar, babalarının tabutuna dokunup, fotoğrafını öptü.

Daha sonra, cenazenin bulunduğu alana gelen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile diğer ilgililer, dua etti ve aileye baş sağlığı diledi.

Bakan Yıldız, baba Hamdi Arslanbay'a, “Şehitler hepimizin şehidi. Kanları yerde kalmayacak” dedi.

DHA - AA

Haberin Devamı