Spor Türkiye Kupası Fenerbahçe'nin

Türkiye Kupası Fenerbahçe'nin

Paylaş
Türkiye Kupası Fenerbahçe'nin

Türkiye Kupası'nda Fenerbahçe Ülker, Beşiktaş Cola Turka'yı 81-72 mağlup ederek kupayı müzesine götürdü

Spor Toto Türkiye Kupası finalinde karşı karşıya gelen iki ezeli rakibin mücadelesinde Fenerbahçe Ülker, Beşiktaş Cola Turka'yı 81-72 yenerek, kupanın sahibi oldu. Böylece Beşiktaş Cola Turka, Kayseri'de oynanan Türkiye Kupası finalinde 39 yıllık özlemini bu kez de gideremedi.

Haberin Devamı

Kayseri Valisi Mevlüt Bilici, Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel TBF As Başkanı ve MHK Başkanı Metin Şahin ve TBF Yönetim Kurulu üyelerinin de izlediği finalde, 7 bin 500 kişilik Kadir Has Salonu tıklım tıklım doldu.

İŞTE KIYASIYA MÜCADELE

Darjus Lavrinovic ve Roko Ukic'in sayılarıyla karşılaşmaya hızlı başlayan Fenerbahçe Ülker, ilk dakikayı da 0-4 önde geçti. Sarı lacivertliler karşısında tam saha baskılı savunma yapan siyah beyazlılar, Cevher Özer ile de maçtaki ilk sayıyı kazandı.

Fenerbahçe'den Kaya Peker ile Marko Tomas'ın boyalı alandan ürettiği dört sayı sonrasında Beşiktaş Cola Turka da Andrew Ogilvy ile pota altını kullanarak, sayılar üretti. Serkan Erdoğan'ın basket faulüyle bulduğu üç sayı sonrasında önce Kaya ardından da Ukic ile skor kaydeden Sarı Lacivertliler, hücum ribaundlarında üstünlük sağlayaıp, ilk periyotu da 19-20 önde kapattı.

İLK YARI SONUNDA EŞİTLİK VARDI

İkinci periyotun ilk hücumunda Kemp ile üç sayılık basket bulan Beşiktaş Cola Turka, 22-20 ile öne geçti. Ancak, Fenerbahçe Ülker, Oğuz Savaş'ın iki turnikesiyle 22-24 yeniden öne geçti. Kinsey'in smacı, ardından da Mirsad Türkcan'ın pota altı basketiyle Sarı Lacivertliler, farkı 25-287e getirdi. Bunun üzerine mola alan Beşiktaş Cola Turka, Mire Chatman'ın üç sayılık basketiyle 14.dakikada skora denge getirdi : 28-28 .

İki takımında skor bulmakta zorlandığı son bölümde Siyah Beyazlılar, Chatman'ın smacıyla periyotun tamamlanmasına 1.5 dakika kala durumu 35-35 yaptı. Beşiktaş'lı Chatman'ın basketiyle ilk yarı sonunda eşitlik bozulmadı: 37-37 Karşılıklı boş hücumlarla başlayan 3. periyotdaki mücadelede Fenerbahçe Ülker, Emir Preldzic'in hücumdaki etkinliğiyle skoru 23.dakikada 43-47'ye getirdi. bu dakikadan sonra isabetli şutlarla skoru artıran Fenerbahçe 3.periyoda 51-58 önde girdi.

MİRSAD SAKATLANDI

Maçın bitimine 6 dakika Fenerbahçeli Mirsad Türkcan, sol ayağından sakatlanarak, soyunma odasına sedye ile götürüldü. Emir Preldzic'in üst üste basketleriyle sarı lacivertliler Türkiye Kupası'nın sahibi oldu: 81-72

Spor Toto Türkiye Kupasında birinciliği elde eden Fenerbahçe Ülker'in kupasını kaptan Ömer Onan'a Kayseri Valisi Mevlüt Bilici, Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel birlikte verdi

Haberin Devamı