Spor Türkiye Kayak Federasyonu proje tanıtım toplantısı yapıldı

Türkiye Kayak Federasyonu proje tanıtım toplantısı yapıldı

Paylaş
Türkiye Kayak Federasyonu proje tanıtım toplantısı yapıldı

Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Erol Mehmet Yarar, kayağın 80 ülkede yapıldığını ve buralarda toplam 2 bin tesis, 27 bin lift bulunduğunu belirterek, "Türkiye genelinde maalesef 94 lift bulunuyor, bunların birçoğu da çalışmıyor" dedi.

Yarar, Bursa’da bir otelde düzenlenen yeni projelerin tanıtım toplantısında, Türkiye’nin kayak sporunda çok geride olduğunu söyledi. Türkiye’de başta Bursa olmak üzere 48 bölgenin bu spor için uygun şartlara sahip olduğunu anlatan Yarar, ilk teleferiğin de Bursa’da kurulduğunu anımsattı.

Yarar, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Hedefimiz kayak sporunu geliştirmek ve dağlarımızı kış sporuyla yazın da turizme kazandırmak. Kayak 80 ülkede yapılıyor. Buralarda toplam 2 bin tesis, 27 bin lift bulunmakta. Türkiye genelinde maalesef 94 lift bulunuyor, bunların birçoğu da çalışmıyor. Öncelikle amacımız, bu tesisleri ülke geneline yaymak, Milli Eğitim’le işbirliği yaparak okullardan sporcu yetiştirmek ve 4 milyon kişiyi kayakla buluşturmak. 2026 Kış Olimpiyatları’na talip olduk. Otel sayımızı çoğaltarak, dağlarımızı sağlıklı biçimde 12 ay çalışır hale getirmek istiyoruz."

Kış olimpiyatlarının ekonomiye katkısına da değinen Yarar, kayağın, turizm, tarım, eğitim, sağlık, hizmet ve endüstri dallarına katkı sağlayan bir spor dalı olduğunu dile getirdi.

Yarar, hedeflerinin bir kış olimpiyatı düzenleyip yeni tesisler yapmak ve bunları kalıcı olarak kullanmak olduğunu anlatarak, şöyle devam etti:

"Halen Uludağ en önemli merkezlerden. Burada valilik, büyükşehir belediyesi ve diğer kuruluşlarla işbirliği yaparak yeni yapılanma için çalışacağız. Üzülerek söylemeliyim ki, Rusya’nın Sochi şehrinde yapılan 2014 kış Olimpiyatları’na sadece 4 sporcuyla katıldık. Bu projeyle uzun vadede daha fazla sporcuyla olimpiyatlara katılmak istiyoruz."

Vali Münir Karaloğlu da ilk dağ otelinin Bursa’da kurulduğunu anımsattı. Bursa’nın kayakta da ilk olduğunu ifade eden Karaloğlu, Uludağ’ın tüm kuruluşlar ve işletmelerin katkısıyla geriye götürüldüğünü söyledi.

Karaloğlu, "Günah keçisi aramaya gerek yok. Geriye götürmüşüz. Uludağ Bursa’nın değil Türkiye’nin, dünyanın, insanlığın bir değeri. Uludağ geniş bir alana sahip. Gelişimi için tüm desteğimizi sürdüreceğiz. Sorunlar çok. Kaynanası çok. Kaynana sayısı bire düşmeli. Yapılacak işleri bir yere sormalıyız. Uludağ’ı özellikleriyle kullanmalıyız, korumalıyız. Gelişimi için desteğimiz sürecek" diye konuştu.

Toplantıya, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Abdülkadir Karlık, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Süleyman Şahin ve Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Emin Akça ile federasyon yetkilileri de katıldı.

AA

Haberin Devamı