Ekonomi Turkcell TeknoFikir'leri bekliyor

Turkcell TeknoFikir'leri bekliyor

Paylaş
Turkcell TeknoFikir'leri bekliyor

Turkcell TeknoFikir'leri bekliyor

Üniversite öğrencilerinin hayal ve yeteneklerini yarıştıracağı Turkcell TeknoFikir yarışması için başvuruların başladığı bildirildi.

Haberin Devamı

Turkcell’den yapılan açıklamada, Turkcell ile etkin girişimcileri desteklemek amacıyla kurulmuş uluslararası sivil toplum kuruluşu Endeavor Türkiye tarafından, Türkiye’de geliştirilen mobil iş fikirlerinin sayısını artırmak, gençlerin fikirlerini başarılı iş modellerine dönüştürmek ve ekosisteme yeni oyuncular kazandırmak amacıyla üniversite öğrencilerine yönelik yeni bir fikir yarışması düzenlendiği belirtildi.

Mobil teknolojilerin kullanıldığı iş fikirlerinin ve iş planlarının yarışacağı Turkcell TeknoFikir Yarışmasına Türkiye ve KKTC’deki üniversitelerde 2010-2011 öğretim yılı kaydını gerçekleştirmiş tüm öğrenciler katılabileceği dile getirilen açıklamada, yarışmacıların Müzik, TV & Video, Spor, Eğitim, Lokasyon Tabanlı Uygulamalar, Seyahat Planlayıcısı, Sosyal Oyunlar, Mobil Finansal Servisler, Bilgi/Haber Servisleri kategoriden herhangi birinde günlük yaşamda değer katacak iş fikri ile başvuru yapabilecekleri kaydedildi.

Haberin Devamı

Yarışmaya, öğrencilerin proje ekiplerini oluşturarak "http://turkcellpartner.com" adresi üzerinden 22 Kasım 2010 tarihine kadar başvuru yapabilecekleri bildirildi.

22 Kasım’da başvuruların tamamlanmasının ardından finale kalmaya hak kazanan 20 ekibin "www.turkcellteknofikir.com" adresi üzerinden duyurulacağı belirtilen açıklamada, finalistlerin iş dünyasının önde gelen isimlerinden oluşan 10 akıl hocası ile birlikte projelerini geliştirerek iş hayatını yakından tanıma fırsatı bulacağı, Türkiye;nin en yaratıcı mobil iş fikirlerinin ise 9 Ocak 2011 tarihinde yapılacak Büyük Finalde ortaya çıkacağı ifade edildi.

Turkcell TeknoFikir Yarışmasında birinci olan ekibin 15 bin TL para ödülünün yanı sıra 2011 yılında Turkcell ve grup şirketlerinde PAF staj programına doğrudan katılım hakkı kazanacağı, ikinci ve üçüncü olan ekiplerin ise Turkcell Akademi Sertifikalı Turkcell Ürün Yönetimi eğitimi ile uzman girişimci olma yolunda önemli bir adım atacakları, Jüri özel ödülüne layık görülen ekip üyelerinin ise birer iPad 3G kazanacakları kaydedildi.

Endeavor Türkiye ve Turkcell işbirliği ile Global Girişimcilik Haftası kapsamında 11 Kasım Perşembe günü Bahçeşehir Üniversitesi;nde gerçekleştirilecek olan etkinlikle yarışma sürecinin tüm detaylarıyla paylaşılacağı ve öğrencilere başarılı girişimciler ve Turkcell ekipleriyle bir araya gelme fırsatı sunulacağı bildirildi.

Haberin Devamı

Bu etkinlik ve yarışmayla ilgili detaylı bilgiye "www.turkcellteknofikir.com" adresinden ulaşılabileceği belirtildi.
Turkcell Ürün ve Servis Yönetiminden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Cenk Bayrakdar, konuyla ilgili açıklamasında şunları ifade etti:
"Sürekli yenilik peşinde koşan, değişim ve farklılaşmaya inanan, insana değer veren Turkcell kendi ekosistemiyle büyüyen bir şirket. Bu ekosistemin odağında, yeni fikirler, inovasyon, üniversite öğrencileri ve girişimciler var. Amacımız gençlerin iyi fikirlerine değer katmak, onları geleceğe hazırlamak ve fikri olan herkesi ortak bir platformda toplamak.

Turkcell TeknoFikir yarışmasını da bu doğrultuda atılmış önemli adımlarımızdan biri. Üniversiteli gençlerimiz TeknoFikir ile mobil hayallerini hayata geçirme olanağı bulacak, gerçek iş yaşamı süreçlerini deneyimleyecek, üstelik bunu yaparken iş dünyasının önde gelen deneyimli akıl hocaları ile birlikte çalışma fırsatı bulacak. Turkcell olarak gençlere yol göstermeye ve yaratıcı fikirleri desteklemeye devam edeceğiz."

Haberin Devamı