Dünya Türk uçağını Libya'ya indirmediler

Türk uçağını Libya'ya indirmediler

Paylaş
Türk uçağını Libya'ya indirmediler

İç savaşın eşiğine gelen Libya'da Bingazi kentindeki Türk vatandaşlarını tahliye edecek olan THY uçağının bu kente inişine izin verilmedi. İDO'ya bağlı feribotlar Türk vatandaşlarını kurtarmak için yola çıktı

İç savaşın eşiğindeki Libya'nın Bingazi kentinde kurtarılmayı bekleyen Türk vatandaşların tahliye edilmesi için bugün gönderilen THY’ye ait 4 uçaktan ilki sabah erken saatlerde Atatürk Havalimanı’ndan kalkış yaptı ancak Libya'ya inmeden, yine Atatürk Havalimanı'na geri döndü.

Sabah saatlerinde kalkan ve 337 Türk vatandaşını Türkiye’ye getirecek olan THY'nin TK-3996 sefer sayılı Boeing 777-300 tipi uçağına Libya Sivil Havacılık Kurumu tarafından iniş izni verilmediği iddia edildi.

Haberin Devamı

FERİBOTLA GETİRİLECEKLER

Dışişleri Bakanlığı tarafından Türk vatandaşlarının Libya'dan tahliyesi için bugün 4 uçak ve 2 geminin gönderileceği açıklandı. İstanbul Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Libya'da meydana gelen olaylar nedeniyle bu ülkede mahsur kalan Türkler, İDO feribotlarıyla Türkiye'ye getirilecek. Başbakanlığın talebi üzerine, Dışişleri Bakanlığı'nın koordine ettiği çalışmalar için bin 200 kişilik Osman Gazi ve Orhan Gazi feribotları bugün yola çıkacak. Feribotlara, bir firkateyn yolculuk boyunca eşlik edecek.

KADDAFİ KAÇTI MI?

Libya'nın başkenti Trablus'ta devlet televizyonunu yağmalayan Kaddafi karşıtlarının hükümet binalarını ateşe verdiği bildirildi. Bu arada Libya lideri Muammer Kaddafi'nin dün gece yurtdışına kaçtığı öne sürüldü.

Haberin Devamı

Libya'nın en büyük ikinci kenti Bingazi'de başlayan ve çevre şehirlerle devam eden isyan Trablus'a da sıçradı. AFP haber ajansı, devlete ait El Cemehiriye televizyonuyla El Şababya radyosunu talan eden göstericilerin, bazı karakol ve devlet binalarını da yaktığını belirtti. Olay yerinden bildiren Reuters muhabiri ise "itfaiyecilerin alev alev yanan bir hükümet binasını söndürmeye çalıştığını" söyledi.

>> KIZILAY TAHLİYE EDİLECEKLERE TAM DESTEK VERİYOR

>> LİBYA'DA BÜYÜK KATLİAM: 200 ÖLÜ