Dünya Türk taksiye ABD'de protesto

Türk taksiye ABD'de protesto

Paylaş
Türk taksiye ABD'de protesto

'İran ile ticaret yapan hiçbir firma New York'ta ticaret yapamaz' dediler

New York'ta şehir içinde ücretsiz dağıtılan Metro gazetesine verilen ilanda, şehirde 2013 yılından itibaren hizmet vermeye başlayacak taksiler için açılan ihalede finale kalan üç firmadan biri olan Türk şirketi Karsan protesto edildi.

Haberin Devamı

Nükleer İran'a Karşı Birlik Derneğince verilen ilan, gazetenin birinci sayfası ile arka sayfasında yer aldı.

İlanda, finale kalan iki firma Karsan ve Nissan'ın İran ile ticaret yapması eleştirilirken, İran Cumhurbaşkanı Mahmut Ahmedinejad'ın sarı New York taksisi içinde ön koltukta otururken çizilmiş bir karikatürü de bulunuyor.

Gazetenin ön sayfasında, ''New York'ta geleceğin taksisini hangi firma yapmalı?'' sorusuna yer verilirken, arka sayfasında ise, Karsan ve Nissan firmalarına ilişkin fotoğraflar ile ''İran ile ticaret yapan hiçbir firmanın New York'ta ticaret yapamayacağını New York'lu yetkililere söyleyin'' ifadeleri yer aldı.

Aynı derneğin internet sitesinde de finale kalan iki firma Karsan ve Nissan ağır bir şekilde eleştirilirken, New York Belediye Başkanı Michael Bloomberg'e yapılan çağrıda, İran ile ticaret yaptığı iddia edilen iki firmanın finalistler arasından çıkarılması gerektiği belirtildi.

Haberin Devamı

New York'ta özellikle metrolarda ve otobüs duraklarında ücretsiz dağıtılan günlük Metro gazetesinin önemli bir okuyucu kitlesi bulunuyor.



KARSAN, DETROİT’TE ORTAKLIK ARIYOR

Öte yandan; New York’ta mart ayında açıklanması beklenen "Geleceğin Taksisi" projesinin finalistlerinden Karsan’ın Amerikalı otomobil üreticileriyle ortaklığa gitmek istediği belirtildi. İş dünyasıyla ilgili haberler veren önde gelen internet sitelerinden biri olan Crain’s New York’ta yer alan Jeremy Smerd imzalı haberde, Karsan’ın Detroit’li otomobil üreticilerinden biri ile ortaklık yapmayı planladığı kaydedildi.

Otomobilin güç ünitelerini Amerikalı bir firmaya yaptırmayı planlayan Karsan’ın bunun için General Motors, Chrysler gibi firmalardan birisini tercih ettiği ifade edildi. Karsan’ın ABD’li bir üretici ile ortaklığa giderek, "Amerikalı bir firmanın tecrübesinden yoksun olması" nedeniyle gelebilecek eleştirilerin önünü kesmek istediği vurgulandı.

AA