Siyaset Türk siyasetinin unutulmaz gafları
Paylaş
Türk siyasetinin unutulmaz gafları

Şortla asker teftiş eden, çay tokuşturan, kadehleri karıştıran, otomobil lastiği ile yüzen siyasetçilerimiz de vardı

Başbakan Erdoğan’ın, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun yürüyen merdivene ters binmesini eleştirmesi ve Kılıçdaroğlu’ndan da ‘’ Sen de 4 kişinin tuttuğu attan düştün’’ cevabını alması, siyasetçilerin başından geçen ilginç olayları ve gafları gündeme getirdi.

GAZETEPORT'un konu ile ilgili derlemesi şöyle:

Başbakan Erdoğan’ın rahatsızlanarak makam aracından mahsur kalması ve balyoz ile kurtarılmasının yanı sıra, şortla askeri birlik teftiş eden Turgut Özal´ın “Benim memurum işini bilir, Bir koyup üç alacağız, Biraz da küçük Turgut’la oynasınlar´ lafları ise hala hafızalarda yer ediyor.

Süleyman Demirel, mayo ile denize girerken, fotoğrafının çekildiğini anlayınca, elleriyle göğüslerini kapatmış, yüzme bilmeyen İçişleri eski Bakanı Abdülkadir Aksu da, otomobil lastiği ile denize girmişti. Aksu, ‘’Ferro Krom Tesisleri’’ için de ‘’Kırro Ferom Tesisleri’’ demişti.

ÇAY TOKUŞTURAN BAKAN

Çernobil faciası sırasında ise dönemin Sanayi Bakanı Cahit Aral çay bardağı tokuşturup ‘’Bizim çaylarda radyasyon yok’’ diyerek çay içmiş ve adı ‘’Bekerel Cahit’’ kalmıştı.

Özal döneminin Enerji Bakanı Cemal Büyükbaş ise memleketi Eskişehir’de petrol bulunduğunu açıklamıştı. Ancak bakanın petrol çıktığını söylediği yerin hemen yakınındaki benzin istasyonundan sızıntı olduğu belirlenmişti.

KADEHLERİ KARIŞTIRDI

Demokrat Partinin tek başına iktidarda olduğu yıllarda, Adnan Menderes’in “Odunu bile koysam milletvekili olur” sözü epeyce tepki çeken gaflardan birisi olmuştu.

MEDENİ KANUN DEĞİL MEDENİ HATUN!



Bülent Ecevit ise Çankaya köşkündeki bir yemekte kadehleri karıştırıp konuğunun kadehini almıştı. Ecevit Afganistan Başbakanına ''Afgan Genel Müdürü'' dedi. ‘’Medeni Kanun’’ yerine ‘'Medeni Hatun’’ diyerek güldürdü. Ecevit, Eylül ayının ortasında 30 Ağustos'u da kutladı.

MÜBAREK KURBAN ŞEKER BAYRAMI!

Gaf denilince ilk akla gelen isimlerden biri olan Tansu Çiller ise ‘’Mübarek kurban şeker bayramınız kutlu olsun, Allah’ı size emanet ediyorum’’ gibi sözleriyle hatırlanıyor.

Kırat yerine “Beyaz At’’ diyen Çiller, Haydar Aliyev’e ''Haydar Ali Bey'' demiş, belediyedeki zabıta memurlarını da ''Merhaba Asker'' diye selamlamıştı.

Süleyman Demirel ise ‘’Dün dündür bugün bugündür…Yollar yürümekle aşınmaz, Ege bir Yunan gölü değildir. Ege bir Türk gölü de değildir. Binaenaleyh, Ege bir göl değildir’’ sözleriyle hatırlanıyor.

Deniz Baykal da, Aşık Veysel’i anma gecesinde ‘’Çorum’dan çıkıp geldi’’ diyerek, Sivaslıları hem üzdü, hem güldürdü.

KIZILCAHAMAMLILARA: SEVGİLİ KIZILDERİLİLER



Erdal İnönü, ‘’Seni sevmeyen ölsün’’ diyen vatandaşa ‘’Aman ölme bir oy gider’’ cevabını verirken, SHP eski Genel Başkanı Aydın Güven Gürkan da Kızılcahamam mitinginde vatandaşlara ‘’Sevgili Kızılderililer’’ deyince meydan, kahkahaya boğulmuştu.

TBMM eski Başkanı Hüsamettin Cindoruk ise kendisini gece 03.00’de telefonla arayan ve ‘’Sayın Başkanın inşallah uyumuyordunuz’’ diyen yakın bir arkadaşına ‘’ Yok uyumuyorum, 3-5 nöbetçisiyim’’ cevabını vermişti..

AKP’li Turizm eski Bakanı Atilla Koç ise ‘’Uyuyan Bakan’’ olarak tarihe geçti. CHP Tunceli milletvekili Kamer Genç’in çapkınlık yaparken yakalandığı iddiasına karşılık, ‘’Ben çiçek sulamaya gitmiştim’’ cevabı ise Türk siyasi hayatına kazındı…

GAZETEPORT

3

Haberin Devamı