Dünya Türk kızına 8 yıl hapis

Türk kızına 8 yıl hapis

Paylaş
Türk kızına 8 yıl hapis

İngiltere'de kıskançlıktan arkadaşını pencereden atlamaya zorlayarak öldüren 15 yaşındaki Türk kızına 8 yıl hapis cezası

İngiltere'de, geçtiğimiz yıl kıskançlık nedeniyle Brezilyalı 17 yaşındaki Rosie Boxall'a işkence yapmak ve 3'ncü kattan atlayarak ölmesine neden olmakla suçlanan 15 yaşındaki Türk kızı Hatice Can, 8 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Hakim mahkemede köpürdü: Siz rezil, acımasız ve çirkin kabadayılarsınız.

Haberin Devamı

YARGILANIRKEN BİLE 'EĞLENİYORDU'

İngiliz rahibin Brezilya'dan evlat edindiği Rosemeiri Boxall'ı sözlü ve fiziki olarak taciz eden Hatice Can ve arkadaşı Kemi Ojese, evsizler için belediyenin sağladığı dairede kalan Boxall'ı döverek gözlerine deodorant sıktıkları ve 3'ncü katın penceresinden atlamaya zorlamakla suçlanıyordu.

Çıkarıldığı mahkemede neşeli tavırlarıyla dikkat çeken, avukatının cübbesi ve peruğuyla dalga geçen Türk kızı Can'ın, kurbanının ardından gözyaşı dahi dökmediği belirtilmişti. Can, İngiltere tarihinde cinayetle suçlanan en küçük yaştaki kız ünvanına da sahip oldu.

ARKADAŞI AKIL HASTASI

Can ve suç ortağı Ajose'nin yargılandığı Ağır Ceza Mahkemesi'nde (Old Bailey) dava dün karara bağlandı.Mahkeme hakimi, suçu sabit görülen 15 yaşındaki Can'ı, 8 yıl hapis cezasına çarptırdı.

Haberin Devamı

Hakim, Can'ın akıl hastası olan arkadaşı Kemi Ojese'nin de süresiz olarak bir akıl hastanesinde tedavi altında tutulmasına karar verdi.

OLAYI CEP TELEFONUNA KAYDETMİŞ

Can'ın olay sırasında cep telefonuyla çektiği görüntüler mahkemede gösterildi. Güney Londra'da meydana gelen olay sırasında kızların yarattığı dehşet, hakimleri şoke etti.

İkili, kızın saçını çekip, yüzüne saç spreyi sıkıyor. Rosi kızlardan kaçmak için pencereye çıkıyor. Hatice ona ‘Ölmek mi istiyorsun. Camdan atla o zaman’ diyor. Rosi de ‘Atlamamı mı istiyorsun?’ diye sorunca Hatice ‘Evet’ diyor ve kız kendisini boşluğa bırakıyor. Daha sonra Hatice, yerde yatan Rosi'ye küfür ederek, ‘Hak ettiğini buldun sürtük’ diye bağırıyor.

RAHİP BABA KATİLLERİ AFFETTİ

Rahip Simon Boxall, Brezilya'da evlat edindiği kızını öldürenleri affettiğini söyleyerek, ‘Onları affettiğimizi bilmelerini istiyoruz. Rosi'nin ölümünden sorumlu olanlar için dua etmeye devam edeceğiz. Adaletin yerine gelmesi için yaptıkları seçimlerin sonuçlarıyla yüzleşmeleri gerekiyor” dedi.

SİNİR KRİZİ GEÇİRDİ

Hatice Can, mahkemede soğukkanlılığını korudu ancak ‘suçlu bulununca’ sinir krizi geçirdi. Sanıkların ceza kararları 15 Aralık'ta açıklanacak.

Aynur TATTERSALL/LONDRA(İngiltere), (DHA)

Haberin Devamı