Dünya Türk kahvelerine baskın

Türk kahvelerine baskın

Paylaş
Türk kahvelerine baskın

İngiliz polisi Türklerin yasadışı işlettiği kahveleri bastı. Baskınlarda kumar makinesine el konulurken, Teksas'a döndüğü savunulan bölgede bulunan kahvelere sık sık saldırı düzenlendiği belirtildi

Londra’nın kuzeyinde Türklerin yoğun yaşadığı Hackney ve Stoke Newington bölgelerindeki yasadışı işletilen Türk kahvelerinde uyuşturucu satıldığı ve kumar oynatıldığı ihbarını alan İngiliz Metropolitan Polisi (MET) operasyon için düğmeye bastı. Polis, Türk kahvelerine, Gelir ve Gümrükler Dairesi (HM Revenue and Customs), gaz, su ve elektrik idaresi yetkilerinin yanı sıra Hackney Belediyesi Çevre Sağlığı görevlileriyle birlikte baskın düzenledi.

Haberin Devamı

Öğle saatlerinde başlayan ve akşam saatlerine kadar devam eden operasyonlarda, Türkler’e ait çok sayıda kahvede arama yapıldı. Yasadışı oldukları belirlenen kahvelerde yapılan aramalarda çok sayıda kumar makinesine el konuldu. Ruhsatsız oldukları saptanan kumar makineleri polis merkezine götürülürken, su, elektrik ve gaz borcunu ödemeyen işyerleri ve sahipleri hakkında cezai işlem uygulandı.

BÖLGEYİ TEKSAS'A ÇEVİRMİŞLER

Türkler’in korkulu rüyası haline dönüşen kahvelerin bulunduğu bölgenin ’Teksas’a döndüğünü savunan çevre esnafı, yasa dışı işletilen bu kahvelere sık sık silahlı saldırı yapıldığını ve işyeri sahiplerinin ise öldürülmekten kortukları için çelik yelek giyerek dolaştıklarını belirti. Operasyonu yürüten polis, Türkler’in yoğun yaşadığı Hackney bölgesinde yaklaşık 1000 kahve bulunduğunu ve bunların çoğunun ruhsatsız ve yasadışı olduğunu açıkladı.

Haberin Devamı