Yaşam Türk kadını mayoda desenli seviyor

Türk kadını mayoda desenli seviyor

Paylaş
Türk kadını mayoda desenli seviyor

Tatil alışkanlıklarının değişmesi ve son yıllarda yaz aylarına denk gelen bayram tatilleriyle birlikte mayo sektöründeki satışlarda ciddi bir artış yaşanıyor. İşte Türk kadınının mayo, bikini seçimleri ve 2017’nin trendleri

Mayo sektörü son yıllarda hızlı bir büyümenin içine girdi. Türkiye’de son yıllarda toplam satışın yüzde 40’ını bikiniler oluştururken kalan yüze 60’lık kısmı ise mayolar oluşturuyor. Türkiye’de genç yaş grubundakiler bikini, orta yaş grubundakiler ise mayoları tercih ediyor. Türkler özellikle desen ve renklere önem veriyor. Özellikle plaj ürünlerinde parlak ve içinde birkaç rengin bir arada kullanıldığı tasarımlar daha çok ilgi çekiyor.

ÇİÇEKLİ DESENLERE VE DOĞAL RENKLERE DÖNÜŞ

Plaj trendleri hakkında konuşan Dagi Tasarım Direktörü Derya Koç, “Tüm hazır giyim ürünlerinde olduğu gibi plaj ürünleri sektöründe de ülkelere göre farklı talepler gelebiliyor. Mayo sektörünü yönlendiren kadınlar, ihtiyaçları olmasa bile her yıl farklı bir model ve renkleri değişen mayolardan alıyorlar. Bu farklı taleplerde ise ülkelerin alım gücü ve kültürel yapısı gibi unsurların etkili oluyor. 2017 yılında özellikle floral desenlere ve doğal renklere dönüşü göreceğiz. Özellikle bu sezon plajlarda boyundan bağlı ve tek omuzlu parçalar öne çıkıyor. İp ve pencere detayları ise mayo ve bikini modellerinin hareket noktası oluyor” dedi.

2017 CANLI RENKLERİN YILI OLACAK

2017 İlkbahar-Yaz koleksiyonlarında dikkat çeken renklerde sarı, mavi ve yeşil Dagi’nin plaj koleksiyonununun da başrolünde. Güneşin enerjisini yansıtan sarılar, çarpıcı maviler ve doğadan ilham alan yeşil rengin kullanıldığı koleksiyonun geniş yelpazesi ile her vücut tipine göre bir model bulunabiliyor. Bu sene de vazgeçilmezler arasında yer alan tek parça mayolar sırt, kalça ve göğüs bölgesinde kullanılan ip ve pencere detaylarıyla plajlara hareket katıyor.

Haberin Devamı