Siyaset Türk jetinin son 56 dakikası
Paylaş
Türk jetinin son 56 dakikası

Suriye'nin vurduğu Türk jetinin izlediği rotanın ayrıntıları ortaya çıktı

Dışişleri Bakanı Davutoğlu'nun verdiği bilgiye göre ulusal rota sistemini test eden uçak, kısa süreli sınır ihlali yaptıktan 13 dakika sonra uluslararası hava sahasında vuruluyor. Kontrolünü kaybeden uçak Suriye karasularına düşüyor.

İŞTE UÇAĞIMIZIN ROTASI

10:30-173. Şafak Filosu’na ait RF - F4 keşif uçağı, iki pilotuyla birlikte saat 10:30’da Malatya Erhaç Havalimanı’ndan havalandı. Rotası Akdeniz’di...

11:37: RF F4, Akdeniz’de radar testi yapmak için 2 bin feet yükseklikten alçalmaya başladı. Yaklaşık 900 kilometre hızla uluslararası hava sularındaki seyrine 5 dakika devam etti. Bu noktada Akdeniz’de uluslararası sularda olan jet, Hatay’a doğru ilerledi.

11:44: Türk jeti deniz seviyesinden 200 feet yükseklikte, saatte 900 kilometre hızla Suriye karasularını ihlal etti ve 5 dakika bu şekilde seyretti. Bu durum anında Türkiye’deki radarlardan tespit edildi ve keşif uçağı ihlalle ilgili uyarıldı.

11:47: Uyarı üzerine Türk jeti, Suriye karasularını terk ederek Türkiye karasularına girdi. Yoluna bu şekilde devam etti ve Hatay üzerine geldiğinde görevinin devamını tamamlamak için tekrar Akdeniz’e doğru yönlendi.

11:50: Pilotlar, aynı hatayı yapmamak için pozitif radar kontrolü talebinde bulundu.

11:58: RF-F4, uluslararası karasularındayken Türkiye’deki radar istasyonuyla bağlantısı kesildi. Bu noktada keşif uçağının Suriye’den uzaklığı 13 mil olarak tespit edildi.

12:02: Türk jeti, Suriye karasularının 8 mil açığında denize düştü.

Haberin Devamı