Gündem TÜRK-İŞ'e DİSK de destek verdi

TÜRK-İŞ'e DİSK de destek verdi

Paylaş
TÜRK-İŞ'e DİSK de destek verdi

TÜRK-İŞ'e DİSK de destek verdi

Ankara'da 11 gündür eylemde bulunan TEKEL işçilerine destek amacıyla bugün işçiler birçok yerde bir saat geç işbaşı yaptı. Türk İş'in aldığı 1 saatlik iş bırakma eylemine DİSK ve bazı sendikaların üyeleri de destek verdi. Şişli Belediyesi'ne bağlı temizlik işçileri de alınan karar gereğince bugün 1 saat geç işbaşı yaptı.

Haberin Devamı

Şişli Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü'ne gelerek işçilere destek veren DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, bugün TEKEL işçileriyle dayanışmak için Türkiye'nin her yerinde 1 saatlik iş bırakma eylemi yapıldığını hatırlattı. Bir kamyonetin kasasına çıkarak konuşan Çelebi, son aylarda ülkenin gerçek gündeminin saptırılmaya çalışıldığını savundu. İşsizlik ve yoksulluk sorununu örtmek için pembe tabloların çizildiğini savunan Çelebi, " Özelleştirme furyasına TEKEL'de dahil edildi ve işçiler yarı ücretle çalıştırılmak istendi. Başbakan TEKEL işçilerini -Burası yan gelip yatma yeri değil- diyerek azarladı. İşçiler ise bu sözlere ve kendilerine reva görülen sert müdahalelere boyun eğmedi. Mücadele sonucunda başbakan birtakım düzeltmeler yapılacağını açıkladı. " diye konuştu.

Haberin Devamı

1 saatlik iş bırakma eylemlerinin ses getirmemesi halinde bu eylemi 2-3 saate çıkarabileceklerini belirten Çelebi, bundan da sonuç alınmazsa genel greve gideceklerini açıkladı. Eylemlerin ses getirebilmesi için tüm işçilere seslenen Çelebi, "1 saat boyunca uçaklar uçmamalı, trenler durmalı. Kısaca hayat durmalı ki uyarı yerini bulsun" dedi. Türk İş'in bu sene ilk defa kendilerini dinleyerek Asgari Ücret Komisyonu'ndan çekildiğini hatırlatan Çelebi, "Kölelik yasası diye tabir ettiğimiz Özel İstihdam Büroları işçilerin geleceğini karartacak. Bunun içinde tüm sendikalarla birlikte mücadele edeceğiz. Sendikal harekete yönelik birçok saldırılar yapılıyor. Sendikalılar işten atılıyor ve bazı sendikaların yöneticileri tutuklanıyor. İhaleler yandaş kurumlara peşkeş çekiliyor." diye konuştu.

Konuşmasının sonunda işçilerden yumruklarını havaya kaldırmalarını isteyen DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, işçilerle birlikte 'Bugün hepimiz TEKEL'iz ve TEKEL işçisi yalnız değildir' şeklinde sloganlar attı.