Siyaset Türk: Gerektiğinde ifade veririz
Paylaş
Türk: Gerektiğinde ifade veririz

Kapatılan DTP'nin Eski Genel Başkanı Ahmet Türk, zamanı geldiğinde ifade vereceklerini söyledi

Ahmet Türk, Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Genel Merkezi’nden çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada, yargıdan ve yargılanmaktan çekinmediklerini ifade etti.

Mahkemeden kaçma gibi bir durumun olmadığını ifade eden Türk, şöyle konuştu: "Parlamentoda grubumuza, şahsımıza farklı bir yaklaşım biçimi olduğu için, bunun yanlış olduğunu, Anayasa’nın 14. maddesinin zorlanarak yorumlandığını ifade ettik.

Bu şekilde yorumlamaya da karşı çıktık. Buradayız. Gerektiği zamanda gider ifademizi veririz. Zaten mahkemeden kaçma gibi bir durumumuz olsaydı bugün burada olmazdık. Bunun için zamanı geldiğinde gideceğiz, ifadelerimizi vereceğiz. Benim ve Aysel (Tuğluk) hanımın durumu farklı. Her zaman gidip ifade verebiliriz.

Milletvekilliği devam eden üç arkadaşımızla ilgili böyle bir kararın gerçekten toplumda aykırı olduğuna inanıyoruz. Bir hukuksuzluğu dile getirmek için bugüne kadar gitmedik. Daha önce gideceğimizi söylemiştik, ama bunu bir soruna dönüştüren mantıkla karşı karşıya kaldığımız için de bugün buraya geldik. Gerektiği zaman, uygun bir süreçte de gider ifademizi veririz."

"POLİSLER GÖTÜRÜRSE, GÖTÜRÜRLER"

Bir gazetecinin, "Polisler sizi zorla götürürse?" şeklindeki cümlesi üzerine Türk, "Biz buradayız, gelip götürürlerse götürürler" dedi. Sırrı Sakık ise aynı cümleye, "Hayat devam ediyor" yanıtını verdi.

BDP Mardin Milletvekili Emine Ayna da, "Şu anda TBMM’de biz milletvekilleri, DTP’nin grubu olarak siyasi, sosyal, ekonomik her anlamda çifte standarda tabiyiz. Bu çifte standardı teşhir ediyoruz. Bu anlamda ifade vermeyeceğimizi söylüyoruz. Kendimize ayrıcalık istemiyoruz.

Daha önce nasıl zorla götürülme kararı verdilerse onun karşısında durmuşsak bu kararlarının da karşısında duruyoruz. Zorla ifade verme kararı çıksa da, farklı bir karar çıksa da biz ifade vermeye gitmeyeceğiz "

Haberin Devamı

AYNA: POLİSLER GELDİĞİNDE GÖRÜRÜZ

Bir gazetecinin "Polisler buraya gelirse ne olacak" sorusuna ise Ayna, "Ne olacağını geldiklerinde görürsünüz" yanıtını verdi. Ayna, daha sonra parti genel merkezinden ayrıldı.