Spor Türk futbol tarihinin en pahalı transferi olacak!

Türk futbol tarihinin en pahalı transferi olacak!

Paylaş
Türk futbol tarihinin en pahalı transferi olacak!

Roma'ya transferi imza aşamasına gelen genç futbolcu Türk futbol tarihinin en pahalı transferi olacak. İtalyan kulübü Fenerbahçe'ye 15 milyon euro bonservis bedeli ödeyecek

Fenerbahçe, 18 yaşındayken Bucaspor’dan transfer ettiği Salih Uçan’dan kazanacağı para ile Türk futbol tarihinin rekorunu kıracak. Genç yeteneğin transferi konusunda Roma ile anlaşmaya varan ve hukukçuların resmi sözleşmeyi hazırlamasını bekleyen Fenerbahçe transferin sonunda kasasına tam 15 milyon euro para sokacak. Salih Uçan böylece Türk futbol tarininin en pahalı ftubolcusu olacak.

SONRAKİ TRANSFERDEN DE PAY ALACAK

İki yıllık kiralama bedelinden 4 milyon euro alacak olan sarı lacivertli kulüp oyuncu satıldığında 11 milyon euro daha alacak. Böylece miktar 15 milyon euroyu bulacak. Eğer Roma Salih Uçan’ı başka bir takıma satarsa Fenerbahçe bu transferden de yüzde 20 oranında pay alacak.

ARDA TURAN’I SOLLAYACAK

Özellikle sarı lacivertli formayı ilk giydiği sezonki performansı ile göz dolduran milli futbolcu Aykut Kocaman’ın yerine göreve gelen Ersun Yanal yönetiminde fazla şans bulamamıştı. Öte yandan Türk futbol tarihinin mevcut en pahalı transferi ise 12 milyon euro karşılığında Galatasaray’dan Atletico Madrid’e giden Ardu Turan.

Hürriyet

Haberin Devamı