Dünya Türk fırkateyninden korsanlara darbe

Türk fırkateyninden korsanlara darbe

Paylaş
Türk fırkateyninden korsanlara darbe

TCG Giresun Fırkateyni, Umman açıklarında 3 gemiye saldırmaya çalışan korsanları püskürttü

Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan bir açıklamada, Pazar günü, deniz korsanlarının Umman açıklarında kaçırma girişimlerinde bulundukları ve bu girişimlerin geri püskürtüldüğü bildirildi. Açıklamada, operasyonla ilgili fotoğraflar da yayınlandı:

Haberin Devamı

“ABD'den Irak'a intikal etmekte olan Türk bayraklı "M/V Kıran Asya" isimli ticaret gemisi 27 Şubat 2011 tarihinde saat 07.30'da Umman Doğusu 85 mil mesafede deniz haydutları tarafından saldırıya uğramıştır. Bölgede bulunan TCG GİRESUN Fırkateynimiz helikopterini de kaldırarak ticaret gemimizi deniz haydutlarının saldırısından kurtarmıştır.

Deniz haydutları; başarısız saldırı girişiminin ardından aynı bölgede bir Türk şirketine ait Panama bayraklı M/V Avramit ve Çin bayraklı F/V Zen HUA isimli balıkçı gemisine saat 08.30'da saldırıda bulunmuş, bunun üzerine, bölgede bulunan helikopter tarafından yapılan uyarılar ile deniz haydutları engellenmiş ve gemilerin güvenli bir şekilde seyirlerine devam etmeleri sağlanmıştır.

Haberin Devamı

Bölgede planlı faaliyetlerine devam eden TCG GİRESUN Fırkateyni M/V Kıran Asya ve M/V Avramit Gemilerine intikalleri süresince destek sağlayacaktır.”

ANKARA / DHA