Spor Türk derbisinde Darüşşafaka güldü ve Playoff umutlarını korudu

Türk derbisinde Darüşşafaka güldü ve Playoff umutlarını korudu

Paylaş
Türk derbisinde Darüşşafaka güldü ve Playoff umutlarını korudu

Darüşşafaka Doğuş, özellikle ikinci yarıdaki başarılı performansı sayesinde karşılaşmadan 73-67 galip ayrıldı ve playoff ümitlerini sürdürdü

Karşılaşmaya her iki takım da savunmada yumuşak başladı ve ilk 5 dakika eşitlikle geçildi (9-9). Galatasaray Odeabank, pota altından ürettiği sayılar sonucu ilk televizyon molasına 4 sayı önde girdi (9-13). Darüşşafaka Doğuş özellikle Wanamaker’la boş atışlardan yararlanamadı ve Daye’in üçlüğüyle fark 7’ye çıktı (9-16).

Sarı kırmızılılarda Tibor Pleiss, her iki pota altında da çok etkili bir oyun sergiledi ve onun gayretleri sayesinde Galatasaray Odeabank kontrolü elinde tuttu. Ancak Adrien Moerman’ın son saniye üçlüğüyle ilk çeyrek 16-18 sona erdi.


CAN KORKMAZ'DAN EKSTRA KATKI


İkinci çeyreğin başında takımlar karşılıklı basketler üretirken, Wanamaker’ın üçlüğüyle skor eşitlendi (24-24). Galatasaray Odeabank oyunu forvetlerinden yönlendirirken, Darüşşafaka cephesi ise dış atışlarla etkili oldu. Ev sahibi ekip, sarı kırmızılıların çembere drivelarına engel olamadı ve bu bölümde Can Korkmaz da 6 sayıyla kritik bir katkı verdi (33-36). İlk devre de Galatasaray Odeabank’ın 2 sayılık üstünlüğüyle sonuçlandı (37-39).


Darüşşafaka Doğuş, üçüncü çeyreğin başında sık sık çembere hücum etti ve bunda da başarılı olup öne geçmeyi başardı (46-42). Savunmada da ilk yarıya oranla çok daha iyi bir görüntü çizen Darüşşafaka, Wilbekin önderliğinde hücumda da etkili oldu ve farkı 8’e çıkarttı (55-47).

Sarı kırmızılılar molanın dönüşünde de sayı üretmekte çok zorlandı ve bunu Clyburn önderliğinde iyi değerlendiren ev sahibi ekip de farkı çift hanelere çıkarttı (59-47). Son çeyreğe de Darüşşafaka’nın 9 sayılık üstünlüğüyle girildi (61-52).

WANAMAKER HATA YAPMADI


Son çeyreğin başında Scottie Wilbekin art arda hücumlardan boş döndü ve sarı kırmızılı ekip de 7-0’lık bir seriyle farkı 2’ye indirmeyi başardı (61-59). Ancak bunun ardından sahneye hemen Wanamaker çıktı ve Amerikalı yıldızın üst üste 5 sayısıyla Daçka farkı tekrar 7’ye çıkarttı (66-59).

İki takım da pota altını iyi savunurken Wanamaker’ın bitime 01.15 dakika kala gelen basket faulü adeta Galatasaray’a hançeri sapladı (71-61). Ancak sarı kırmızılılar teslim olmadı ve hızlıca 4-0’lık bir seri yakalayıp 42 saniye kala farkı 6’ya indirdi (71-65).

Micov’un basketinin ardından 18.6 saniye kala Galatasaray farkı 4’e indirdi ancak Sırp yıldız faul atışından yararlanamadı (71-67). Çizgiye gelen Wanamaker hata yapmadı ve maça noktayı koydu (73-67).

Haberin Devamı