Ekonomi Turizmi İstanbul kurtardı

Turizmi İstanbul kurtardı

Paylaş
Turizmi İstanbul kurtardı

Bu yıl İstanbul'a geçen yıla göre yüzde 6 artışla 7.5 milyon turist geldiğini belirten İstanbul Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Emre Bilgili “Türkiye'nin yılı artıda kapatmasının sebebi İstanbul'dur” dedi

2008’E GÖRE YÜZDE 6 ARTIŞ

İstanbul Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Emre Bilgili, bu yıl İstanbul’a geçen yıla göre yüzde 6 artışla 7.5 milyon turist geldiğini belirtti. “İstanbul’a gelen turisti çıkarırsanız Türkiye eksidedir. Türkiye’nin yılı artıda kapatmasının sebebi İstanbul’dur” diyen Bilgili, İstanbul’un dünyada alternatifi olmayan bir şehir olduğunu, her geçen yıl turist sayısının arttığını belirtti.

2010'DA 10 MİLYON TURİST

Dünyanın küreselleşmenin etkisini daha çok yaşamaya başladığını belirten Bilgili, “Bundan sonra hesabımızı yaparken her türlü krize hazırlıklı olma stratejisi izlememiz gerekli” dedi. Türkiye’ye gelen turistlerin beşte birinin İstanbul’a geldiğini kaydeden Bilgili, 2010’da İstanbul’un Avrupa Kültür Başkenti olması göz önüne alındığında 9-10 milyon turist beklediklerini söyledi.

TARİHİNİN EN YÜKSEK RAKAMI

“2010 hedefimiz 10 milyon, alt hedefimiz 9 milyon turist” diyen Bilgili, önümüzdeki yıl kente 10 milyon turist gelirse bunun kent tarihindeki en yüksek rakam olacağını kaydetti. Bilgili “İstanbul 10 milyon turisti ağırlayabilecek alt yapıya sahip. Bu sayıda turist gelirse müzeler, restoranlar, oteller açısından bir sorun yaşamayız. Ama 10 milyonu aşarsa bir tıkanma olabilir” diye konuştu.

İSTANBUL'A ÖZEL TANITIM

Bilgili, 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı’nın yarattığı maddi imkanlarla İstanbul’un ilk defa özel bir şehir olarak tanıtım atağına geçtiğini belirterek şöyle konuştu: “Dünyanın önemli şehirlerinde İstanbul’un reklamları var. Bu, Avrupa Kültür Başkenti’nin reklamı olsa da kazancı İstanbul’a olacak. Eylül 2010’daki U2 konserine yakın coğrafyadan da büyük talep var. Bunlar da İstanbul için artı olacak.”

2

Haberin Devamı