Türkiye (Son Dakika) Turisti böyle dolandırdılar

Turisti böyle dolandırdılar

Paylaş
Turisti böyle dolandırdılar

Marmaris'te bir turistin ATM cihazına madeni para sıkıştırılarak dolandırıldığı iddia edildi.

Marmaris Polis Merkezi’ne başvuran Hollandalı turist Wilhelmina Bouwhuis, Cumhuriyet Bulvarı’ndaki bir ATM’den para çekmeye çalışırken 2 kişi tarafından dolandırılarak hesabındaki yaklaşık bin avronun çekildiğini iddia ederek şikayette bulundu.

Haberin Devamı

Wilhelmina Bouwhuis, para çekmek için ATM’ye gidip kartını cihaza yerleştirdiğinde karşısına Türkçe menü çıktığını ve bu sırada yanına gelen bir kişinin yardım etmek bahanesiyle tuşlara bastıktan sonra yanından uzaklaştığını söyledi. Kartını cihazdan geri almak istediği sırada kartın giriş yaptığı yere madeni para sıkıştırılmış olduğunu gördüğünü anlatan Bouwhuis, bundan dolayı kartını geri alamadığını ileri sürdü.

Bu sırada sırada yanına gelen başka bir kişinin "Makine kartı artık geri vermez. Bankayı arayın ve kartınızı iptal ettirin" diye telkinde bulunduğunu dile getiren Hollandalı turist, ATM cihazının yanından ayrılarak bankayı aradığında hesabından para çekmeye çalıştığı ATM cihazı yanındaki 3 farklı bankaya ait ATM cihazı vasıtasıyla yaklaşık bin avro parasının çekildiği bilgisini aldığını kaydetti. Turistin şikayeti üzerine araştırma başlatan Marmaris Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro’nun, para çekilen ATM’lerdeki güvenlik kamerası görüntülerini incelemek için ilgili bankalara başvurduğu bildirildi.

Haberin Devamı