Siyaset Türbanda uzlaşma yok
Paylaş
Türbanda uzlaşma yok

Türban konusunda ziyaretlerine başlayan AK Parti Grup Başkanvekillerinin ilk durağı CHP oldu. CHP'liler 'AK Parti samimiyetsiz' dediler

AK Parti Grup Başkanvekilleri Bekir Bozdağ, Ayşenur Bahçekapılı, Suat Kılıç, Nurettin Canikli ve Mustafa Elitaş bu kapsamda ilk olarak CHP Grubunu ziyaret etti.

AK Parti Grup Başkanvekilleri, CHP Grup Başkanvekilleri Kemal Anadol, Muharrem İnce ve Akif Hamzaçebi ile görüştü. Görüşmenin ardından açıklamayı yapan CHP Grup Kemal Anadol, şunları söyledi: “AK Parti Grup Başkanvekilleri parlamentoda çözülmesi, konusunda teklifte bulundular. Komisyon kurulmasını önerildi. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a söylediklerini tekrar ettik. AK Parti samimi değildir. YÖK’ün kaldırılması ve üniversitelerin özerk olması gerekiyor. Dokunulmazlık sorunu parlamentonun yüz karasıdır. Yolsuzlukların ana nedenidir. Demokrasi ve hukuk sorunudur. Seçim barajının düşürülmesi yasa teklifiyle yapılabilir.

'BELLİ OLMAZ' DEDİLER

Türban sorunu çözülebilir ama tek başına değil. Bir tanesini ele almak onu çözmeme iradesidir. AK Parti’nin gizli gündemi olup olmadığını test ettik. Ortaöğretime de gelecek mi? Devlet dairelerine, kamu alanlarına gelecek mi, gelmeyecek mi? 'Belli olmaz' dediler. Gizli gündem olduğunu ortaya koyan bir anlayış gösterdiler. Kaçak güreşerek gizli gündemlerini zimmi olarak ifade ettiler. Türban sorunun çözülmesinde karşı değiliz. Hastanelere, mahkemelere girmesine karşıyız. Bu, Türkiye'yi karartma operasyonunun bir parçasıdır. Türkiye’yi karartma operasyonuna izin vermeyiz. YÖK’ün genelgesi anayasaya aykırıdır."

AK Parti Grup Başkanvekilleri, CHP'nin ardından MHP'ye geçti. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin geçen hafta sonu Kızılcahamam'da yaptığı toplantıda, bu sorunun çözümü konusunda muhalefet partileriyle görüşmesi için grup başkanvekillerine talimat vereceğini söylemişti.

Haberin Devamı